Ga naar inhoud

Sneller internetten (XP Pro)


Thomas
 Delen

Aanbevolen berichten

Sneller internetten (XP Pro)

Windows XP heeft de neiging ongeveer twintig procent van de snelheid van je breedbandverbinding achter te houden. Dit komt door de zogeheten Qos-pakketplanner die - eenvoudig gezegd - als doelstelling heeft om het gegevensverkeer binnen een netwerk te garanderen. Deze garantie is voor thuisgebruik niet strikt noodzakelijk. De reserve bandbreedte die Windows XP Pro voor zichzelf houdt, kun je uitzetten door:

Onder Start in Uitvoeren "gpedit.msc" te typen (zonder aanhalingstekens). In het venster Groepsbeleid kies vervolgens in de linkerhelft van het scherm Computerconfiguratie / Beheersjablonen / Netwerk / Qos-pakketplanner.

Vervolgens zoek je in het rechterscherm "De reserveerbare bandbreedte beperken" en maak daarop een dubbelklik. Zet de Bandbreedtelimiet op 0. Klik dan op Toepassen en op OK en sluit Groepsbeleid.

Ga nu via het Configuratiescherm naar de Netwerkverbindingen. Klik met de rechter muisknop op de netwerkverbinding waar je breedbandverbinding mee wordt opgebouwd (meestal LAN) en kies voor Eigenschappen. Controleer of er een vinkje staat bij QoS-pakketplanner en start daarna de pc opnieuw op.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...