Ga naar inhoud

Een duidelijker beeld


Thomas
 Delen

Aanbevolen berichten

Een duidelijker beeld

Je hebt de juiste schermresolutie gekozen en toch geeft jouw TFT-scherm teksten wazig weer. Je kunt dan met de toetsen op het beeldscherm proberen om de weergave te verbeteren. Mocht dat niet helpen, dan zijn er dan nog een paar mogelijkheden waar u eens aan kunt denken.

Bezit jouw beeldscherm een DVI-ingang, dan is het beter om deze te gebruiken in plaats van de standaard VGA-aansluiting. Voorwaarde is natuurlijk wel dat uw grafische kaart beschikt over een DVI-uitgang. DVI is beter dan VGA omdat bij DVI de signalen van de grafische kaart in digitale vorm worden doorgegeven aan het beeldscherm. Bij gebruik van VGA moeten de door de grafische kaart aangereikte analoge signalen eerst worden omgezet naar digitale signalen. Werkt dit omzetten van analoog naar digitaal niet correct, dan kunnen teksten wazig worden weergegeven.

Heeft jouw beeldscherm een DVI maar werk je wel met Windows XP, dan kunt u overwegen om de functie Cleartype te gebruiken. Cleartype dient om het contrast van letters op het beeldscherm te verhogen. Cleartype activeer je als volgt:

• Klik met de rechter muisknop op het bureaublad

• Kies in het snelmenu dat verschijnt de optie Eigenschappen

• Klik op het tabblad Vormgeving

• Klik op de knop Effecten

• Neem de instellingen over zoals ze in onderstaande afbeelding staan

06WK19T005.png

Overigens: het kan gebeuren dat TFT-schermen in combinatie met grote lettertypes Cleartype net de oorzaak is voor wazige teksten. Dat kunt u dan zien aan de gekleurde randen van de letters. In dat geval is het weer beter om Cleartype uit te zetten.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...