Ga naar inhoud

Firefox Add-ons


pieter

Aanbevolen berichten

Voor IE7 is het aanbod nog eerder beperkt, maar voor Firefox is het aanbod van add-ons overweldigend. Het is moeilijk om tussen de bomen het bos nog te zien en daarom heb ik er alvast de handigste geselecteert.

Eerst en vooral: Waar vind je zoal add-ons?

Als je goed zoekt, vind je op verschillende plaatsen add-ons. Toch heeft https://addons.mozilla.org/nl/firefox/ waarschijnlijk het grootste aanbod.

Hoe installeer je add-ons?

Als je een handige add-on hebt, dan wil je die natuurlijk installeren. Dat gaat heel eenvoudig. Als voorbeeld gebruik ik https://addons.mozilla.org, maar de werkwijze is bij alles ongeveer hetzelfde.

Je gaat dus naar de site en als je iets leuks of handigs hebt gevonden, klik je op 'Nu Installeren'. Als je hierop hebt geklikt, krijg je een nieuw klein schermpje te zien. Je wacht enkele seconden en je klikt op 'Installeren'. Je wacht even totdat de add-on gedownload is (de add-ons zijn meestal niet groter dan 500 kb) en laat Firefox het heel even installeren. Daarna herstart je Firefox en kan je je nieuwe add-on bewonderen!

pagina1jb8.jpg

Een add-on istalleren is een fluitje van een cent...

Enkele goede add-ons...

1Forecastfox, https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/398

Een handige, kleine add-on waardoor je onmiddelijk weet hoe laat het is, zonder het raam uit te kijken! Je kan kijken welk weer het is in je dorpje, maar ook aan de andere kant van de wereld, en dat met enkele muisklikken!

pagina2gp0.jpg

2AdBlock Plus, https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/1865

Verwijderd meer dan de helft van de banners op het internet!

pagina3ah5.jpg

Pagina in Internet Explorer 7

pagina4pd5.jpg

Ongeveer hetzelfde deel van de pagina, maar dan in Firefox met ABP

3FoxyTunes, https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/219

Zorgt ervoor dat je muziek kan afspelen in je browser, zonder dat je voortdurend van scherm moet wisselen. Helaas moet je muziekspeler nog altijd aanstaan...

pagina5ih8.jpg

4Als laatste geen add-on, maar een plug-in. McAfee Site Advisor, http://www.siteadvisor.com/download/ff.html controleert je pagina en google-zoekresultaten op illegale downloads, pop-ups, spam, enz...

Wanneer je met een minder koosjere site te maken hebt wordt het vakje rood. Uiteraard heeft pc-helpforum groen licht gekregen!

pagina6wa2.jpg

Wat als je je add-on terug wilt verwijderen?

Heel eenvoudig: ga naar extra, add-ons, uitschakelen en herstart Firefox even. Klaar!

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.