Ga naar inhoud

Wat is nu juist een virtuele computer?


bart 16
 Delen

Aanbevolen berichten

Hey,

Wat is juist een virtuele computer?

Een virtuele computer is een computer binnen een computer. Na het starten van je computer bootst een pogramma als Virtual PC een echte Computer na en maakt het mogelijk om daarop een nieuw besturingssysteem te installeren en te gebruiken. U kunt dit besturingsysteem gebruiken op een volledig scherm. D.w.z. In Bios ( basic input output system) start jij dus op met Xp en kan je in Xp windows Vista starten.

wat allemaal nodig?

Je computer heeft minimaal 768 MB geheugen nodig. U hebt de dvd met de volledige versie van Windows Vista nodig of andere besturingssystemen.

Images maken!!

Deze stap moet je niet noodzakelijk volgen maar dit maakt de installatie straks een pak eenvoudiger. De virtuele computer werkt met de cd of dvd speler van je computer. Maar die kan ook overweg met images. Wat is nu juist een image? Dit is een exacte kopie van een cd of dvd. Bekende programma's waarmee je images kunt maken zijn bijvoorbeeld alcohol 120%, Nero en Ultra ISO. De virtuele PC kan alleen met de ISO images overweg. Na het starten van de virtuele computer kunt u de virtuele computer de opdracht geven om een image als cd of dvd te gebruiken. De installatie gebeurt een pak vlotter door dit toe te passen. U hebt de cd of dvd images altijd bij de hand. Als u geen van de genoemde programma's hebt.

Bestandssysteem!!

De 2 meest voorkomene bestandssystemen zijn FAT32 en NYFS. Bij FAT32 is de maximale bestandsgrootte beperkt tot 4 GB en aan gezien de harde schijf van een virtuele computer als een groot bestand word opgeslagen. Komt u al snel ruimte te kort bij FAT32. Gelukkig is het omzetten naar de nieuwere en veilige NTFS een eenvoudig klusje. Start de verkenner, klik met de rechtermuisknop op de schijf waar d virtuele computer op word geplaatst en kies dan voor eigenschappen. Als het bestandsysteem NTFS kunt u verder gaan. Als het bestandsysteem FAT32 is maakt u eerst een back-up van al uw bestanden. Klik vervolgens op Start==> uitvoeren en voor het commando cmd in. Geef nu het commando convert c:/fs: ntfs. Vervang c eventueel door een andere schijfltter van een andere schijf die u wilt aanpassen. Windows zet nu de schijf om naar NTFS.

Geheugen delen

Om computer die met moeite XP kan draaien gaat problemen onedrvinden bij het draaien van een virtuele computer. U zult het wel aan de praat krijgen maar je presentaties gaan zeer slecht ogen. De belangrijkste zaken waar u moet op letten zijn de processor en vooral het aanwezige geheugen. Minimaal met een Pentium 4 is een PC werkend te blijven. Met het geheugen ligt het meestal lastiger. Vista heeft minimaal 512 MB geheugen nodig, tel daar het geheugengebruik van je host bij op en u hebt ongeveer 768 MB. Dit had ik al eerder aan gehaald maar dit is het minimum geheugen dat je PC echt wel nodig heeft.

Virtuele PC installeren

Ga naar de website van Microsoft, ga vervolgens naar downloads en trials en vervolgens naar de 32 bit versie van Virtual PC 2007 in het downloadcenter. Wat doet u nu je volgt de stappen gewoon chronologisch. Normaal gezien zou u een sn moeten ingeven maar die word automatisch ingevoerd.

Virtuele PC aanmaken

Start Virtual PC en klik op new om de wizard door het maken van een nieuwe virtuele computer te startn. Klik op next in het welkomstscherm en kies vervolgens voor create a new virtual machine. Na het klikken op next kunt u een naam toekennen want elk kindje geef je een naam!!! Kies bij voorkeur iets herkenbaar bijvoorbeeld de volledige naam van je besturingsysteem. Klik op next om naar het volgende venstertje te gaan, hier kan je het besturingsysteem van de gast kiezen. Selecteer het besturingsysteem dat jij zelf wilt toevoegen aan de virtuele computer. Als je vervolgens nog eens op next klikt kan je je geheugengebruik aangeven. Neem Adjusting the RAM klik op next en kies voor het maken van een nieuwe harde schijf door a new virtual hard disk te selecteren. In het volgend schermpje kan je de locatie aangeven. Standaard word gekozen voor dezelfde map als waar u het geconfiguratiebestand dat u eerder in deze stap hebt gemaakt. Accepteer vervolgens deze keuze en ook de voorgestelde grootte van de harde schijf in devolgende stap. U bent nu klaar voor de virtuele versie van je besturingsysteem.

Dan is het gewoon chronologisch de stappen volgen van je besturingsysteem.

bv. vms, unix, linux, windows, Mac OS, Mac OS X, BSD, DOS, etc

Bent u geholpen vergeet de bedankknop niet!!!

Grtz Bart

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...