Ga naar inhoud

FIREFOX: websites sneller weergeven


Thomas
 Delen

Aanbevolen berichten

Door een aantal instellingen te veranderen, worden paginaÂ’s nog sneller getoond in Firefox.

Firefox

De browser vraagt normaal gesproken alle elementen van een webpagina één voor één op. Firefox ondersteunt echter pipelining, waarmee het mogelijk wordt om meerdere elementen tegelijk te downloaden. Hierdoor worden de pagina’s sneller binnengehaald.

Om deze techniek aan te zetten, tikt u in de adresbalk about:config. Zoek de opties network.http.pipelining en network.http.proxy.pipelining. Verander beide opties in true door erop te dubbelklikken.

Vervolgens verandert u de waarde van de optie network.http.pipelining.maxrequests in 8. Dit is de maximale waarde die door Firefox geaccepteerd wordt. Niet alle webservers ondersteunen pipelining.

Door de drie opties weer terug te veranderen in de oorspronkelijke waarden zet u pipelining weer uit.

Er is nog meer tijdwinst te behalen, want Firefox geeft een pagina pas weer wanneer alle elementen binnen zijn. Door een instelling toe te voegen in about:config kunt u dit veranderen.

Klik met de rechtermuisknop op het scherm about:config en kies voor Nieuw, Getal. In het venster Nieuwe getal waarde voert u nglayout.initialpaint.delay in en klikt u op OK. In het volgende scherm tikt u het cijfer 0 in. Klik op OK.

Start Firefox opnieuw op om de veranderingen door te voeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...