Ga naar inhoud

freecom mediaplayer II niet leesbaar


fabisa37

Aanbevolen berichten

hey allemaal! hier ben ik nog eens :dong:

ik heb een freecom mediaplayer II, maar heb er eigenlijk van in het begin al miserie mee gehad. van het eerste jaar heeft hij al 2x 4mnd binnen geweest voor reparaties.

nu heb een laptop, hp pavilion dv9000 ofzoiets. die deed de laatste tijd raar en heb hem terug op de fabrieksinstellingen gezet. omdat ik toch die mediaplayer niet echt gebruik, heb ik deze als harde schijf gebruikt om al mijn foto's en andere bestanden op te zetten. dan geformatteerd, laptop terug in orde gezet, updates gedaan enzo. nu wil ik terug mijn foto's erop plaatsen en rara, mijn freecom kan ik niet aanklikken, er komt dan iets op als: beschadigd en niet leesbaar. doeme toch, ik hoop dat ik niet alles kwijt ben! gelukkig had ik vroeger al eens op een extra schijf op mijn laptop een stuk van mijn foto's geplaast en die heb ik terug kunnen halen met recuva. dus ik dacht om dit ook te doen met de freecom, maar ook die kan er niet aan. er staan daar dus nog allemaal foto's op en wat filmpjes van de kids en worddoc enzo, die ik graag terug zou hebben.

ik heb al eens in schijfbeheer gekeken en daar heb ik hem als actief kunnen zetten (gevonden via google, zo slim ben ik niet ;-)) en heb ik ook gezien dat hij raw is. vraag me niet wat dat is, maar heb al gelezen dat dat ntfs of fat32 zou moeten zijn. nu weet ik niet wat mijn freecom was en hoe ik dat zou moeten veranderen zonder verlies van mijn bestanden.

hebben jullie tips voor mij? en nog een vraagje, heb veel zin om die freecom buiten te zwieren, wat raden jullie aan als mediaplayer?

groetjes en alvast bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allereerst zou ik je op het hart willen drukken geen verdere wijzigingen aan je schijf aan te brengen! Als je (ook al is het perongeluk) op de schijf gaar schrijven, is de kans heel groot dat je alle foto's overschrijft. ook al is het slechts ten dele overschreven: ze zijn niet meer te herstellen!

Even voor de duidelijkheid: het redden van andermans data is mijn werk, dus ik hoop dat je het van me kunt accepteren als ik af en toe een beetje bot uit de hoek lijk te komen. Maar doe alsjeblieft niet meer met de schijf dan dat hier aangeraden wordt. De kans dat je je gegevens beschadigd, is groter dan je denkt. En met name bij foto's geldt dat verloren gegevens (hoe relatief weinig het ook is, zelfs 1 bit is genoeg), ervoor zorgen dat ze niet meer (goed) hersteld kunnen worden. Als een klein deel (1 pixel is genoeg) van de foto ontbreekt, kan uw computer het niet meer herstellen en is de foto verloren.

Dat je de schijf op 'actief' hebt gezet, vind ik persoonlijk nog niet zo erg, dat is slechts een verandering in de MBR (de sector 0 van de schijf). Het probleem is dat je partitie niet herkend wordt als een compatible type. Dit kan meerdere oorzaken hebben, maar ik ga er voor het gemak even vanuit dat er geen bad sectors aanwezig zijn. Zijn deze er wel, dan wordt het een heel ander verhaal.

Recuva heb je al geprobeert. Op zich ben ik daar wel blij mee, dan hoef ik dat niet meer te adviseren. Dat deze niets kan vinden, is voor mij geen wonder. Het is een geinig programmaatje, maar zeer beperkt in de mogelijkheden. In uw geval zou ik zelf proberen FileScavenger te downloaden. De testversie kan je laten zien of er gegevens terug gehaald kunnen worden. Om ze dan veilig te stellen, moet het programma wel gekocht worden.

In FileScavenger heeft u twee mogelijkheden: een snelle zoekopdracht en een langzame, maar volledige scan. De snelle zoekopdracht werkt alleen goed als u een herkenbare Windows-partitie heeft. Dit is niet het geval, dus zal de langzame scan gekozen moeten worden. Dit kan enkele uren duren, dus zal ik pas na het weekend vernemen of dit effect heeft gehad.

Als je gegevens terug vindt, is de kans heel groot dat de bestandsnamen verloren zijn gegaan. Bij foto's is dat vaak niet zo erg, omdat de foto vaak zelf wel weergeeft waar en om wie het gaat. Als de scan klaar is, controleert u daarom ook de folder [unknown] goed of er het verwachte aantal foto's in staat.

Voor het opslaan van de herstelbare data raad ik u ten strengste aan om een extra schijf aan te sluiten. Schrijf de gegevens NOOIT terug naar dezelfde schijf als waarvan u ze probeert te redden. U overschrijft hiermee namelijk de te redden gegevens. Natuurlijk kunt u ook proberen ze op te slaan op de interne schijf van uw laptop.

Echter: in dit soort gevallen is het regelmatig gebleken dat ook FileScavenger geen bestanden terug kan vinden. Dan is de schade aan de MBR, de Bootsectoren en de MFT dusdanig dat zelfs de gehele partitie niet op een logische manier te herstellen is. Dan heeft u iemand nodig die met een hexeditor het gehele bestandssysteem (NTFS waarschijnlijk) sector voor sector kan nalopen. Hiervoor is niet alleen een gespecialiseerde hex-editor nodig, maar ook een hoop kennis van NTFS. Ik zou dit wel kunnen, ware het niet dat ik nogal ver weg woon (ik zit in Lima, Peru). Mocht FileScavenger u geen resultaat bieden, kunt u het natuurlijk met zeer veel andere programma's proberen, maar de kans is groot dat het resultaat het zelfde is. U kunt dan beter een dataherstelbedrijf zoals Data Recovery | Harddisk Recovery | Email Recovery | Stellar Data Recovery of www.ontrackdatarecovery.nl bellen om te vragen om een gratis diagnose. Zij hebben de expertise hiervoor in huis en zullen u waarschijnlijk bij hun analyserapport al een lijst met redbare bestanden sturen. Mocht de prijs u dan alsnog te hoog zijn, kunt u hier altijd nog vanaf zien.

Ik zou u kunnen vertellen dat de kans groot is dat het typenummer van de partitie in de MBR waarschijnlijk is gewijzigd van 07 naar 06, dat de partitiestart fout is ingevoerd en nog veel meer, maar hier heeft u niets aan. De kans dat u per ongeluk de verkeerde gegevens wijzigt en zo de schade alleen maar groter maakt, is veel te groot.

Kort samen gevat:

- probeer de gegevens terug te vinden met FileScavenger;

- schrijf de gevonden gegevens weg naar een andere schijf;

- indien dit niet lukt, neem contact op met een Data Recovery bedrijf.

Mocht het herstel van de gegevens wel lukken, dan kunt u de 'defecte schijf' nadat alle gegevens zijn gered, voorzien van een nieuwe partitie en opnieuw gebruiken. Voordat u er dan nieuwe gegevens op gaat zetten, raad ik u wel aan om hem eens door scandisk te halen! Vertoont hij bad sectors, vervang hem dan liever!

Link naar reactie
Delen op andere sites

hey! bedankt voor de uitleg! ik probeer vanavond al eens wat ik kan doen (moet gaan werken straks). dus eigenlijk hoefde ik die niet als actief te zetten, ik dacht dat dat moest. dus als ik hem formatteer naar ntfs, en daarna recuva laat zijn werk doen, dan zou die eigenlijk ook niks vinden? recuva vond niks omdat hij de schijf niet herkende. maar mss als die geformatteerd is wel? dat was mijn bedoeling, maar ik zeg het, ben op dat vlak echt een leek. daarom dat ik het liever eens vroeg ipv zelf te gaan prutsen. ik heb hier vroeger al eens een vraag gesteld en dat was over mijn d schijf, ongeveer dezelfde vraag en dat heb ik dan zo ook opgelost. maar ja, mss omdat het extern is nu, dat dat niet gaat? groetjes en tot vanavond mss en nogmaals bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

oh ja, gisteren heb ik eens geformatteerd, maar toen kwam erop, dat de schijf niet kan geformatteerd worden omdat hij eerst online moet gebracht worden door een stationsletter of paden aan toe te wijzen. hij staat als g, maar ik weet niet wat het ervoor was, volgens mij ook g. dus ik denk dat formatteren ook al niet meer zou gaan. x

Link naar reactie
Delen op andere sites

ondertussen heb ik hem naar ntfs kunnen brengen, met die format. nu is hij leeg natuurlijk, dat wist ik ook dat dat ging gebeuren. op zich niet zo erg, maar toch wil ik nog proberen om alles terug te halen. en dat is het probleem. de progjes die ik al geprobeerd heb, die scannen hem gewoon niet. heb al recuva geprobeerd. nu iets van stellar. pc inspector file recovery. allemaal blijven ze hangen als ze moeten scannen. of duurt dat normaal gezien heel lang? groetjes en prettige zondag! ben wel al blij dat ik hem eindelijk al kunnen formatteren heb, amai was dat lastig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oeps. Dat formatteren is denk ik niet echt goed geweest voor je gegevens. Althans, niet voor de naamgeving van je gegevens. Om dit even kort uit te leggen: NTFS gebruikt een soort tabel waarin de namen van de bestanden staan, met hun grootte, enkele andere gegevens, maar het meest belangrijk: hun fysieke locatie op de schijf. Door je schijf te formatteren, overschrijf je deze tabel (vaak). Het terughalen van de bestandsnamen is hierdoor een flink stuk lastiger geworden. Ook is de kans groot dat de locatie-gegevens verloren zijn gegaan. Formatteren is duidelijk iets heel anders dan het activeren van een schijf, sorry dat ik hier wat onduidelijk in ben geweest.

PC Inspector File Recovery ken ik (helaas) ook, en hoewel dit best een leuk programmaatje is, is het geen denderende tool voor dataherstel. In uw geval zou ik zelf kiezen uit één van de volgende programma's: Data recovery tool for Windows 7, Vista, XP, 2000, Server 2003/2008 and NT of File Recovery and Data Recovery Software. Hard Drive recovery utility (klik erop). Dit zijn dan wel programma's waar u voor moet betalen, maar het is dat of de schijf aanbieden bij een data-herstel bedrijf.

Mochten deze twee niets vinden, dan zal het onvermijdelijk zijn de schijf aan te bieden voor recovery. U zou hierbij goed gebruik kunnen maken van een gratis analyse zoals die bijvoorbeeld door Data Recovery | Harddisk Recovery | Email Recovery | Stellar Data Recovery wordt aangeboden, maar er zijn meer bedrijven die dit doen. Zij zullen dan in het eerste rapport waarschijnlijk melden dat er geen fysieke problemen zijn gevonden, maar dat wisten we al. De kans is vrij groot dat zij dan wel direct u een lijst met herstelbare bestanden kunnen aanbieden. Of zij hierbij de bestandsnamen hebben kunnen achterhalen is helaas afhankelijk van het effect van uw laatste acties.

Mocht u twijfelen wat het beste zou zijn: Neem contact op met een data-recovery bedrijf, leg precies uit wat er is gebeurt en laat hen zich over de schijf ontvermen. Uit de praktijk is gebleken dat een verkeerde herstelpoging (meestal door onervaren personen en/of ondoordacht handelen) alleen maar meer schade aan de gegevens heeft toegebracht. In sommige gevallen heeft dit geleid tot onherstelbare schade. Als u alleen geformatteerd heeft, maar nog niets op de shcijf hebt geschreven is de kans aanwezig dat Windows dat al voor u heeft gedaan. Probeer dus de schijf of zo snel mogelijk zelf te scannen met de lange scan van FileScavenger of met de scanoptie van R-Studio. Of stuur hem direct naar een erkend bedrijf.

Ik laat de keuze in dezen aan u, misschien dat u beiden doet. Maar vertrouwt u uzelf en uw eigen bekwaamheid niet voldoende, dan is de kans aanwezig dat u meer kwaad dan goed doet.

Gaat u aan de slag met één van de genoemde programma's, sla het resultaat van uw werk dan niet op dezelfde schijf op als waarvan u ze probeert te herstellen, dit levert alleen maar meer schade op aan uw bestanden en kan leiden tot onherstelbare bestandsbeschadegingen. Pas als u er zeker van bent dat alle belangrijke bestanden hersteld zijn, kunt u de schijf weer gebruiken voor data-opslag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja, idd op de externe harde schijf is niks meer terug te vinden. spijtig, maar ik kwam op het idee om de gegevens op mijn c schijf terug op te halen. en dat gaat! hij is nu wel al bijna 1d aan het scannen en vind al veel terug. de bestanden hebben er voor de format ook opgestaan. hij heeft wel veel brol ook opgehaald, maar die recover ik dan niet. ben bezig met die stellar. volgens mij wel een goed progje. ik ben echt een leek op zulke vlakken. ik kan veel met de pc, maar echt informatica is chinees voor mij. lang leve google en pchelpforum! :top:

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.