Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Log in om dit te volgen  
Jürgen

Hoe installeer ik Ubuntu 11.04

  Aanbevolen berichten

  In deze handleiding wordt beschreven hoe je Ubuntu 11.04 kan installeren. Net zoals de vorige versies van Ubuntu

  is ook nu de installatie heel eenvoudig.

  Vooraleer de installatie te beginnen is het aan te raden om te testen of je computer wel geschikt is voor Ubuntu. Indien je over een recente computer beschikt is er niet direct een probleem. Heb je een al iets ouder model, dan kunnen er problemen opduiken tijdens de installatie.

  Is mijn pc geschikt voor Ubuntu?

  Start de pc op vanaf cd-rom.

  Eerst zal je de juiste taal moeten kiezen. Kies Nederlands en druk op Enter. Kies daarna in de rechterkant voor de optie “Ubuntu uitproberen”. Deze optie wordt ook wel opstarten van de live cd genoemd.

  post-7171-1417704569,3502_thumb.jpg

  Ubuntu zal nu beginnen laden. Dit laden kan enige tijd duren, omdat Ubuntu alle bestanden moet laden vanaf de cd-rom. Heb dus even geduld.

  Als het laden is voltooid, kan je Ubuntu uitproberen. Hierbij zal je zelfs al over internet kunnen beschikken!

  Ubuntu installeren

  Als je geen problemen hebt gehad bij het gebruik van de live cd, kan je Ubuntu installeren op je harde schijf.

  Voor je start met de installatie van Ubuntu is het aan te raden een backup te maken van je bestaande gegevens op de pc! Er kan immers altijd wel iets fout gaan.

  Start de pc opnieuw op vanaf de cd-rom. Kies Nederlands en druk op Enter. Omdat we Ubuntu nu als volwaardig besturingssysteem op de pc willen installeren, kiezen we voor de tweede optie: “ubuntu installeren”.

  post-7171-1417704569,3502_thumb.jpg

  De installatiewizard zal nu starten.

  In het volgende venster dat verschijnt kan je er voor kiezen om reeds te starten met het downloaden van updatestijdens het installeren. Je mag deze optie gerust aanvinken. Natuurlijk is het vereist dat je over een werkende verbinding met het internet beschikt.

  post-7171-1417704569,4203_thumb.jpg

  Het volgende dat je te zien krijgt is “schijfindeler”. Let hier goed op wat je doet! Bij verkeerd gebruik kunnen bestaande gegevens verloren gaan.

  Is er reeds een besturingssysteem geïnstalleerd dan zal je de optie “installeer naast bestaande besturingssysteem” te zien krijgen. Kies je daarna voor volgende dan kan je aan de hand van de schuifbalk de schijfruimte per systeem bepalen.

  Wil je enkel Ubuntu als besturingssysteem gebruiken, kies dan voor “leegmaken en de gehele schijf gebruiken”

  post-7171-1417704569,462_thumb.jpg

  post-7171-1417704569,5015_thumb.jpg

  In de volgende vensters kan je de tijdszone kiezen. Is dit gelukt, druk dan op Vooruit om verder te gaan.

  post-7171-1417704569,7222_thumb.jpg

  Je zal opmerken dat de balk onderaan in het venster verder gaat. De installatie loopt gewoon door tijdens het maken van de keuzes.

  Na verloop van tijd loopt de balk niet meer verder en zal de melding “Gereed wanneer u dat bent” verschijnen. Klik op “Vooruit” om verder te gaan.

  post-7171-1417704569,7863_thumb.jpg

  In de volgende stap kan je de indeling van het toetsenbord bepalen en je gegevens invullen.

  post-7171-1417704569,8302_thumb.jpg

  Wanneer je een wachtwoord hebt gekozen dat korter is dan 8 tekens, zal Ubuntu je hiervoor waarschuwen. Je kan je wachtwoord dan wijzigen of kiezen om verder te gaan.

  post-7171-1417704569,8736_thumb.jpg

  Tijdens het afwerken van de installatie krijg je een diavoorstelling over de belangrijkste programma’s die aanwezig zijn in Ubuntu. Je kan gebruik maken van de pijltjes links en rechts om de verschillende dia's te bekijken.

  post-7171-1417704569,9179_thumb.jpg

  Als de installatie is voltooid, zal er worden gevraagd om opnieuw op te starten. Klik daarom op “nu heropstarten”. Er zal nu een tweede scherm verschijnen waarin gevraagd wordt om de cd-rom uit de pc te verwijderen. Doe dit en druk daarna op een willekeurige toets. De pc zal nu heropstarten.

  post-7171-1417704569,9635_thumb.jpg

  Wanneer de pc opnieuw is opgestart zal er een aanmeldscherm verschijnen. Klik hier op je gebruikers naam en vul je paswoord in. Klik op aanmelden.

  Eens Ubuntu is geladen, zal de desktop verschijnen en kan je Ubuntu gebruiken!

  Beschik je over een oudere pc dan zal waarschijnlijk onderstaande melding verschijnen.

  post-7171-1417704570,0028_thumb.jpg

  Hier mag je gewoon op “Sluiten” klikken. Je hebt ook geen andere keuze :-).

  Deze melding kan je krijgen omdat je huidige videokaart de nieuwe interface van Ubuntu(Unity) niet ondersteund. In dat geval ben je verplicht om de klassieke interface te blijven gebruiken.

  Beschik je over een internetverbinding en heb je er niet voor gekozen om reeds de nodige updates te downloaden tijdens de installatie, dan zal er na een paar minuten het venster van Updatebeheer verschijnen. Klik op “updates installeren” om je Ubuntu te updaten.

  Veel plezier!

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 •    1

  Heb je een fout gezien in de handleiding laat me dit dan weten. Ik pas deze dan zo snel mogelijk aan.

  Heb je een probleem met de installatie of een andere vraag ivm Linux? Start een nieuw topic en stel ons je vraag.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  Log in om dit te volgen  

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.