Ga naar inhoud

Externe HD gevallen ... data recovery?


tompoes88
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen,

Mijn Argosy Mobile Video HD (met ingebouwde mediaspeler) is van tafel gevallen en doet het niet meer. Als ik die opnieuw opstart maakt de schijf een vreemd geluid (soort repetitief melodietje die na 20sec stopt). Ik denk dat het eerder een mechanisch probleem is (beschadigde leeskop tijdens val??) al hoop ik van niet en kan ik de data recupereren... :?

Ik heb de 3,5" HD ontkoppeld van de externe behuizing en aan mijn oude PC gehangen (als slave aan zelfde kabel) ... de BIOS herkent die Hitachi schijf wel, maar verder tijdens het opstarten krijg ik de melding van "BOOT ERROR ... please remove disk or ..." en weigert de pc om verder op te starten?

Vragen:

  • Herkent iemand zich in soortgelijke situatie? Hoe hebben jullie dit opgelost?
  • Hoe kan ik mijn data erop terug krijgen? (staan redelijk wat foto's, muziek, films ... alsook documenten op die ik echt zou willen recupereren)
  • Kan ik een nieuwe 3,5" ATA HD kopen en die gewoon gebruiken (koppelen aan) met die externe behuizing van mn Argosy schijf (ik vermoed dat er niets fout is met de electronica)? Of lukt dit niet omdat er eerst iets moet op geinstalleerd worden ofzo?

Kan iemand mij raad geven aub? Of eventueel meteen de oplossing? ;(

Alvast bedankt!

mvg

Tom

Link naar reactie
Delen op andere sites


Die Boot error ligt er waarschijnlijk aan dat je master / slave settings niet juist staan.

Stel de harde schijf die in jouw pc zat in als master, en die uit dat apparaat als slave. Dat kan je doen door de jumpertjes die achteraan op de harde schijf zitten in de juiste positie te zetten (staat normaal gezien duidelijk op de harde schijf aangegeven welke positie wat is).

Stel dan in je bios (of gewoon via je boot menu) in dat je wil starten van je oude harde schijf (anders bestaat er kans dat hij die andere als bootschijf aanspreekt, wat dus niet de bedoeling is).

Als je windows gestart is, gebruik dan een programma zoals GetDataBack of R-studio, en kijk of er nog iets van die harde schijf zijn gegevens terug te halen valt. Beide programma's zijn te betalen, maar je kan er wel mee kijken (trial dan) of je bestanden gaat terug kunnen halen, en zo ja welke. Dan is het aan jou om te kiezen of je er het geld wil voor betalen.

Ik vrees echter dat je sowieso serieus wat dataverlies gaat hebben, als je vreemd mechanisch lawaai hoort bij het opstarten is het normaal gezien gedaan met je schijf, enkel gespecialiseerde bedrijven kunnen je dan nog verder helpen, maar daar kost het echt stukken van mensen om je data terug te krijgen.

Een andere HD in dat apparaatje steken gaat volgens mij lukken, normaal gezien zijn dergelijke toestellen NTFS geformatteerd, dus dan kan je er wel een nieuwe HD in steken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...