Ga naar inhoud

externe harde schijf formateren zonder verlies van data


niknak
 Delen

Aanbevolen berichten

HELP:bawling:, mijn externe harde schijf heeft gisteren een duik genomen van één meter. Op het eerste zicht had deze hier niets aan overgehouden. De schijf werkte nog. Echter na een klein uurtje verder te gebruiken viel deze plots uit. De schijf was aangesloten op de tv. We waren net een film aan het bekijken die op deze schijf stond.

We hebben de schijf dan aangesloten op de pc. De schijf komt op het scherm maar kan niet geopend worden. Er komt steeds de melding dat de schijf geformateerd moet worden. Dit wil ik echter niet doen want er staat veel data op de schijf. Wat kan ik doen om mijn data te redden?:dontknow:

Alvast bedankt:adore:

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo niknak,

als je HDD nog herkend wordt in Windows Verkenner, dan kan je proberen met een Recovery-tooltje je data van de externe naar de HDD van de PC te halen. Google op Free Recovery tool. Probeer voor foto's speciale Photo Recovery tools...

Als je nog iets van die schijf af kan halen heb je geluk.

Een gespecialiseerde firma kan je data waarschijnlijk volledig recupereren, maar dat kost je, afhankelijk van de grootte van de schijf mogelijk tussen de 500€ en de 1000 €, schattig prijsje, niet...?

Groetjes,

beerke10

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...