Ga naar inhoud

Back-up lukt niet via Windows op externe HD


Arts B Walker
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste,

onlangs een externe harde schijf aangeschaft type WD (Western Digital).

Vanuit de externe harde schijf lukt het om een back-up te maken, maar via 'Windows Back-up maken" slaag ik er niet in een back-up te maken. Ondertussen 3 maal geprobeerd, telkens 3 maal een ander foutcode met volgende melding:

- Kan de opdracht niet uitvoeren door een fout in een I/O-apparaat.

de volgende foutcodes zijn verschenen:

- 0x80070002

- 0x81000037

- 0x80782012D

=> deze heb ik allemaal gecheckt via internet en waar mogelijk de oplossing uitgevoerd.

De externe heb ik ondertussen reeds een check laten uitvoeren op mogelijke fouten, maar deze zou in prima staat zijn. Mijn interne schijf heb ik nog niet gecontroleerd, mogelijk zit de fout hierop :hmpf:

Als ik een tijdje terug (vorige maand) een back-up wou maken van mijn C-schijf naar de D-schijf, lukte dit ook niet. De reden toen was dat er niet genoeg schrijfruimte was, hoewel er op de D-schijf 121Gb ruimte is, en de gebruikte ruimte op de C-schijf +/- 70Gb/161Gb.

Vandaar dat ik, buiten het feit dat een externe HD altijd handig is en daarbovenop ook aan te raden is, een externe HD heb aangekocht.

Mogelijk is dit probleem ook een luxe-probleem, gezien het feit dat de back-up vanuit de externe HD wel gelukt is en daardoor de back-up via Windows niet meer perse nodig is.

Alvast bedankt voor een mogelijke oplossing.

mvg

Arts B Walker

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...