Ga naar inhoud

Langdurig zwart pc-scherm bij opstarten pc


Mira

Aanbevolen berichten

Sinds 2 dagen zit ik met een vervelend probleem!

Bij het opstarten van mijn pc blijft het beeldscherm langdurig zwart terwijl het aan/uit lampje van de monitor blijft knipperen. Na enkele minuten heb ik dan opeens beeld. Ik heb de indruk dat ik een krakerig of zoemend geluid hoor voor ca. 30 seconden zodra ik beeld heb (komt van monitor). Dat geluid gaat weg.

De pc start normaal op en ik heb geen virussen. Ik kan alle toepassingen ook probleemloos gebruiken (idem voor spelletjes te spelen en videoclips te bekijken).

Ik heb het ook alleen bij een koude start. Als ik de pc gebruikt heb en direct weer opstart geeft de monitor direct beeld. Idem als ik op het aan/uit lampje druk als de pc draait.

De monitor krijgt volgens mij ook gewoon een signaal van de pc als ik opstart want als ik uitlog komt er altijd "no signal" op het scherm en bij het opstarten staat dat niet op het scherm. Het scherm blijft gewoon langdurig zwart met het knipperende aan/uit lampje dat normaal gezien niet knippert om dan "opeens" beeld te krijgen.

Mijn PC en beeldscherm zijn beiden bijna 8 jaar oud. Allebei van het merk Medion. Ik werk onder Window XP.

Ik heb geen 2de beeldscherm om uit te proberen en ik zou graag willen weten of mijn beeldscherm kapot is of dat mijn pc het aan het begeven is?

Alvast bedankt (ik ben een leek op dat vlak)!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Mira,

Welkom op het PCH...

Aan de omschrijving van jouw probleem denk ik onmiddellijk aan een kapotte starter in je monitor. Zelf had ik enkele jaren terug eveneens een beeldscherm van Medion en heb in 5jaar tijd 2x hetzelfde probleem gehad. Heb toen het scherm twee maal terug gezonden naar Medion en bleek dat het telkens weer de starter was.

Sindsdien heb ik een ander scherm (Samsung) waarmee ik nog geen problemen heb ondervonden. De computer is ook iets rond de 8-10jaar en eveneens van het merk Medion. Die doet het nog uitstekend.

Blijkbaar zijn deze schermen hier gevoelig voor. Jammer dan ook dat je het niet met een andere monitor kan testen. De beschrijving is exact dezelfde als mijn eigen ervaring, vandaar dat ik onmiddellijk in die richting denk.

Wanneer je de computer hebt uitgeschakeld gaat het power lampje van het scherm vaak over in een andere kleur (vermoedelijk oranje?). Schakelde je toen veel de stroom volledig uit door op het power knopje van je scherm te drukken? Naar het schijnt is dit niet goed voor je starter al ken ik mensen die dit elke avond doen en nog nooit problemen hebben ondervonden...

Hopelijk is dit een antwoord op je vraag?

Groet,

Mako

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Mako,

Dank u wel voor de snelle reactie! :-)

Wat u zegt klopt als een bus! Het lampje wordt idd. oranje (van blauw naar oranje) als je afgesloten hebt en ik schakel dan de stroom volledig uit om daarna de stekker uit het stopcontact te halen.

Aan de andere kant is het scherm in april 8 jaar oud en het wordt dagelijks uuuuuuuuuren gebruikt. Dus ik denk niet dat ik dan mag klagen. Ik ben al lang blij dat het mijn moederbord niet is!

Ik zal dus maar eens gaan rondkijken voor een nieuw scherm!

Nog een vraagje? Kan ik nog een week ofzo verder als ik dat oranje lampje niet meer uitdoe of stopt hij er echt gewoon helemaal mee?

Grt. Mira

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is natuurlijk nooit fijn wanneer een beeldscherm het begeeft, maar na 8jaar kan je inderdaad niet meer klagen ;-)

Zo'n starter gaat niet van de ene dag op de andere kapot het vaak zo dat de tijd dat je scherm zwart wordt steeds langer en langer gaat duren.

Bij mezelf heeft het scherm het uitgehouden tot zo'n 20minuten zwart beeld en toen ging alles plots weer normaal. Daarna gaf hij helemaal de geest. Het zal er dus een beetje vanaf hangen hoe lang je nu nog moet wachten op beeld, ik lees in je opening 'enkele minuten'. Als je hier nog spreekt over minder dan 5-10min denk ik dat je wel nog een week verder kan. Natuurlijk is mijn eigen ervaring ook geen referentie, niet alle starters gaan op exact dezelfde wijze stuk. Met een beetje pech begeeft hij het bij jou al na 15min...

Niet al te lang meer wachten is dus de boodschap!

Groet,

Mako

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.