Ga naar inhoud

[OPGELOST] bios updaten


toco8400

Aanbevolen berichten

wat is exact het probleem waarvoor je de bios-upgrade uitvoert?

Als je geen problemen ondervindt momenteel is het misschien beter om geen bios-upgrade uit te voeren; het enige wat er kan gebeuren is dat er juist daardoor problemen gaan ontstaan (en dat wil je wss niet).

Link naar reactie
Delen op andere sites

als je hardwareondersteuning wil toevoegen inderdaad het bios flashen, dan heb je namelijk een reden.

Er wordt namelijk vaak geprobeerd om een bios te flashen waarbij het om een of andere reden mislukt, en waar blijkbaar ook geen reden was voor een nieuw bios buiten "de nieuwste versie hebben".

(je geheugen staat toch op de QVL lijst van Asus? Asus is namelijk enorm kieskeurig wat betreft geheugen, en er zijn altijd wel geheugenlatjes die gewoon niet werken op een Asus moederbord)

Link naar reactie
Delen op andere sites

welke OCZ serie is het? Er zijn namelijk verschillende OCZ series die niet standaard op die Asus moederborden willen werken... (spanning die de OCZ latjes vereist is te hoog en wordt niet standaard door die Asus moederborden geleverd)

Link naar reactie
Delen op andere sites

problemen zal je niet hebben hoor.

Ik zie dat bij dat moederbord er wel degelijk serieus gewerkt is aan de geheugen support (een paar keer toch een update), dus ik biosversie 901 er eens in flashen ( ASUSTeK Computer Inc.-Support- )

Sowieso vereist dat geheugen meer spanning (standaard DDR2 geheugen is al goed met 1.8-1.9v; jouw DDR2 wil 2.1 volt om goed te functioneren).

Dit kan je doen NADAT je de bios geflashed hebt door:

- Je oude ram er in te laten, in de bios te gaan (moet je doen door op delete te duwne terwijl je pc start)

- Ga naar advanced in je bios

- Ga naar jumperfree configuration

- Ga naar voltage control

- stel daar de spanning op de memory in op 2.085

Sla dan je instellingen op in je bios. Laat je pc niet te lang meer aanstaan & haal het oude geheugen er niet te lang in zitten (2.1V is vrij hoog voor standaard geheugen, dat zou er warm van kunnen lopen). Vervang je geheugen door dat OCZ zonder je bios te resetten.

Zo gaat het zeker werken. Je kan ook gewoon proberen met dat OCZ geheugen erin te steken & dan te zien of het direct werkt, en de spanning te verhogen, maar het is gekend dat er bij geheugenlatten die 2.1v vragen soms problemen zijn om ze in gang te krijgen.

edit; ben je trouwens van plan dat systeem te overklokken? Anders dit setje (https://www.komplett.be/k/ki.aspx?sku=339125) even goed geweest...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.