Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Log in om dit te volgen  
Jürgen

Ubuntu 12.04 installeren

  Aanbevolen berichten

  Het installeren van Ubuntu is heel eenvoudig. Vooraleer de installatie te beginnen is het aan te raden om te testen of je computer wel geschikt is voor Ubuntu. Indien je over een recente pc beschikt is er niet direct een probleem. Heb je een al iets ouder model, dan kunnen er problemen opduiken tijdens de installatie. Ubuntu kan immers lastig doen over je oudere hardware.

  Is mijn pc geschikt voor Ubuntu?

  Om je pc te testen is het niet nodig om extra software te installeren. Het volstaat om Ubuntu te downloaden en te branden op een cd. We spreken in dat geval van een live-cd.

  Zorg er wel voor dat je een opstartbare cd maakt. Deze optie kan je aanvinken in je brandprogramma. Als je er geen opstartbare cd van maakt, zal je later je pc niet kunnen opstarten via de Ubuntu-cd.

  Als het branden is voltooid start je de pc op vanaf de cd-rom.

  Eerst zal je de juiste taal moeten kiezen. Kies Nederlands en druk op Enter. Kies daarna in de rechterkant voor de optie “Ubuntu uitproberen”.

  afbeelding1ztg.jpg

  Ubuntu zal nu beginnen laden. Dit laden kan enige tijd duren, omdat Ubuntu alle bestanden moet laden vanaf de cd-rom. Er wordt immers niets geïnstalleerd op je harde schijf. Heb dus even geduld.

  Als het laden is voltooid, kan je Ubuntu uitproberen. Hierbij zal je zelfs al over internet kunnen beschikken!

  afbeelding2s.jpg

  Ubuntu installeren

  Als je geen problemen hebt gehad bij het gebruik van de live cd, kan je Ubuntu installeren op je pc.

  Voor je start met de installatie van Ubuntu is het aan te raden een backup te maken van je bestaande gegevens op de pc! Er kan immers altijd wel iets fout gaan.

  Start de pc op vanaf de cd-rom. Kies Nederlands en druk op Enter. Omdat we Ubuntu nu als volwaardig besturingssysteem op de pc willen installeren, kiezen we voor de tweede optie: “Ubuntu installeren”.

  afbeelding1ztg.jpg

  De installatiewizard zal nu starten.

  In het volgende venster dat verschijnt kan je er voor kiezen om reeds te starten met het downloaden van updates tijdens het installeren. Je kan deze optie zonder problemen aanvinken. Het is wel vereist dat je reeds over een verbinding met het internet beschikt. Gebruik bij voorkeur een bekabelde verbinding tussen je pc en de router.

  De optie “Deze software van derden downloaden tijdens de installatie” hoef je niet aan te vinken. De nodige software kan ook nadien worden geïnstalleerd.

  afbeelding3q.jpg

  Het volgende dat je te zien krijgt is “schijfindeler”.

  Installeer je Ubuntu op een lege harde schijf, dan krijg je het volgende te zien:

  afbeelding4w.jpg

  Wil je geen partities aanmaken, dan kies je voor de eerste optie, “Schijf wissen en Ubuntu installeren” en klik je op “Verder”. Wil je wel je harde schijf indelen, dan kies je voor de optie “Iets anders”.

  In deze handleidingen, kiezen we voor een eenvoudige installatie en maken we geen partities aan.

  In het volgende venster krijgen we een overzicht van de harde schijf en kunnen we de installatie van Ubuntu starten door op de knop “Installeren” te klikken.

  afbeelding5.jpg

  In de volgende vensters kan je de tijdszone en de indeling van het toetsenbord kiezen. Om te testen of je de juiste indeling hebt gekozen, kan je onderaan iets typen. Is dit gelukt, druk dan op Vooruit om verder te gaan.

  afbeelding6u.jpg

  afbeelding7l.jpg

  Je zal opmerken dat de balk onderaan in het venster verder gaat. De installatie loopt dus gewoon door tijdens het maken van de keuzes.

  In de volgende stap kan je je gegevens invullen.

  afbeelding8.jpg

  Wanneer je een wachtwoord hebt gekozen dat korter is dan 8 tekens, zal Ubuntu je hiervoor waarschuwen. Je kan je wachtwoord dan wijzigen of kiezen om verder te gaan.

  Tijdens het afwerken van de installatie krijg je een overzicht van de belangrijkste programma’s die aanwezig zijn in Ubuntu. Je kan gebruik maken van de pijltjes om naar de volgende dia te gaan.

  afbeelding9b.jpg

  Als de installatie is voltooid, zal er worden gevraagd om opnieuw op te starten. Klik hiervoor op “nu herstarten”. Er zal nu een tweede scherm verschijnen waarin gevraagd wordt om de cd-rom uit de pc te verwijderen. Doe dit en druk daarna op de Enter-toets. De pc zal nu opnieuw opstarten.

  afbeelding10j.jpg

  Wanneer de pc opnieuw is opgestart zal er een aanmeldscherm verschijnen. Hier dien je het gekozen wachtwoord in te vullen. Bevestig dit met de Enter-toets om in te loggen.

  afbeelding11.jpg

  Als je de correcte gegevens hebt ingegeven, zal het bureaublad verschijnen.

  afbeelding12.jpg

  Standaard wordt er gebruik gemaakt van Unity als deskoptomgeving. Geef je de voorkeur aan de vorige desktopomgeving, Gnome, dan kan dit ook nog steeds.

  Na de installatie zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden of die je moet uitvoeren. Een overzicht hiervan kan je vinden op volgende website: https://sites.google.com/site/computertip/directdoen

  Veel plezier!

  post-7171-1417705064,6192_thumb.jpg

  post-7171-1417705064,6597_thumb.jpg

  post-7171-1417705064,6967_thumb.jpg

  post-7171-1417705064,7318_thumb.jpg

  post-7171-1417705064,7688_thumb.jpg

  post-7171-1417705064,8001_thumb.jpg

  post-7171-1417705064,8341_thumb.jpg

  post-7171-1417705064,8684_thumb.jpg

  post-7171-1417705064,9033_thumb.jpg

  post-7171-1417705064,9369_thumb.jpg

  post-7171-1417705064,9728_thumb.jpg

  post-7171-1417705065,3045_thumb.jpg

  post-7171-1417705065,3564_thumb.jpg

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Log in om dit te volgen  

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.