Ga naar inhoud

intuitief draadloos


Timmers1
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Momenteel gebruik ik nog een UTP kabel om mijn pc op internet aan te sluiten maar zou nu graag draadloos willen gaan. Alleen is mijn kennis beperkt. Kenne jullie een merk/toestel dat goed werkt en vooral heel simpel te installeren is? Budget is +/- 50€. Of ga ik daar niet ver mee lopen?

Alvast bedankt voor jullie hulp.

T

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo Timmers1,

Misschien heb je wel helemaal geen kosten nodig. Afhankelijk van welke apparatuur je in huis hebt kan je misschien gewoon draadloos surfen zonder enige extra kost. Daarvoor dienen we wel enkele zaken te controleren.

De UTP kabel uit je computer loopt naar een modem of router. Kan je eens het merk en model van je modem/router doorgeven aub? Deze vind je normaal gesproken aan de onderkant van het apparaat.

De computer waar je draadloos op wil gaan surfen, beschikt deze over een draadloze netwerkadapter?

Heb je hier geen idee over? Voer onderstaande eens uit

Download en installeer Speccy.

Tijdens de installatie heb je nu de mogelijkheid om Nederlands als taal te selecteren.

speccy.png

Als je niet wil dat Google Chrome op je pc als standaard webbrowser wordt geïnstalleerd, moet je de 2 vinkjes wegdoen !!!

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.

Als dit gereed is selecteer je bovenaan " Bestand - Publiceer Snapshot " en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht.

Wil je in woord en beeld zien hoe je een logje van Speccy maakt en plaatst kun je dat Hier lezen.

Ook Dit (KLIK) filmpje laat zien hoe je een Speccy-logje kan plakken in je antwoord.

Na het plaatsen van je logje wordt dit door een expert nagekeken.

Groet,

Mako

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt Mako,

ik denk wel dat de nieuwe laptop een draadloze netwerkadapter heeft. Staat bij de bescrijving: Gigabit ethernet WLAN, 802.11b, 802.11g, 802.11n

de UTP kabel komt rechtstreeks uit de Telenet modem (alhoewel, er zit een klein bakje tussen om Dig tv en internet te splitsen. Maar geen draadloze modem...

Link naar reactie
Delen op andere sites


Misschien kan u dan best een ander Telenet abonnement nemen nl. de Fibernet Shake. In dit pak zit een draadloze modem/router inbegrepen. Meer info hierover vindt u op deze pagina: http://telenet.be/2977/nl/thuis/shakes/internet-digitale-tv-telefonie/fibernet-shake

Indien u uw abonnement bij Telenet niet wil wijzigen, zijn er nog 2 alternatieven.

Of u koopt een Access Point ofwel werkt u met Powerline adapters (internet via het stopcontact).

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik denk wel dat de nieuwe laptop een draadloze netwerkadapter heeft.

Dat klopt, daar hoeft u dus al niks extra voor aan te schaffen :top:.

Voor de modem kan je -zoals dj_ke al zei- ofwel een access point kopen. Dit plaats je dan achter het kleine bakje die het internet van de digitale televisie splits. Dit apparaat zendt een draadloos signaal uit dat je kan oppikken met je laptop.

Het nieuwe abonnement is uiteraard ook een optie, daarbij gaat het kleine bakje waarschijnlijk uit de configuratie verdwijnen en hoef je niks extra meer aan te kopen.

De keuze is natuurlijk de jouwe!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou het liefst met een access point werken. Alleen heb ik daar weinig kaas van gegeten. Is dat moeilijk te configureren? Zijn daar bepaalde merken die jullie aanraden? Is mijn 50€ budget haalbaar?

De laptop staat op slechts 5 meter van de access point. Heel af en toe speel ik online call of duty. Is dat deftig speelbaar met een basis access point?

Wat vinden jullie van bijvoorbeeld dit toestel?:

BELKIN N300 N ROUTER bij Vanden Borre: Ruime keuze, makkelijk vergelijken en kopen

Bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoi,

De configuratie van een access point valt zeer goed mee hoor. Bovendien willen we je hier steeds helpen mocht er iets niet lukken ;-).

De BELKIN N300 router is bijvoorbeeld een zeer degelijk en goede oplossing. Daarmee zie je dat het budget van €50 zeker haalbaar is. Enige minpuntje dat ik zou kunnen opmerken hierbij is de beveiliging welke enkel WEP ondersteunt (althans, er wordt niet gesproken over andere types).

Eigenlijk kan het zelfs nog goedkoper, neem maar eens een kijkje op volgende adressen:

Misschien nog een extra woordje uitleg over de verschillende types encryptie:

Je (draadloos) netwerk kan je best beveiligen, zo hou je derden weg van je netwerk en voorkom je dat zij je bandbreedte gebruiken. Om je netwerk te beveiligen bestaan er verschillende soorten, de meeste "verouderde" en daardoor tevens de meest onveilige methode is de WEP encryptie. Dit is echter wel nog steeds de meest compatibele beveiliging!

Sterkere beveiligingen zijn WPA en WPA2.

Om een netwerk te kunnen opzetten moeten dus zowel router als ontvanger dezelfde beveiliging "verstaan". Op zich moet je je daar weinig zorgen over maken, een relatief nieuwe computer kan overweg met elk type beveiliging.

Ter informatie:

Neem ook onderstaande video's eens door. Zeer interessant!

aangepast door Mako
toevoeging
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag Mako,

Nog geen draadloos netwerk te bespeuren. En dat om een heel logische reden: de levering van m'n nieuwe laptop heeft vertraging opgelopen. Ik hoop deze week en anders toch volgende week.

Nu mag ik van een vriend eventueel zijn oude wifi router (+/- 3jaar dacht hij) hebben. Het is een Belkin maar zal versie eens opzoeken en hier zetten. Misschien vinden jullie dat ding al hopeloos verouderd...

En ondertussen, kan ik enkel afwachten :argh:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...