Ga naar inhoud

Nieuw modem werkt niet met een laptop


Labob
 Delen

Aanbevolen berichten

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=colspan: 4, align: left]Goedendag,

Afgelopen week heb ik een nieuw modem van UPC gekregen, vanwege het verhoogde internet.

Deze heb ik aangesloten volgens de instructies en vervolgens netjes ingesteld.

Nu werkt het internet op één laptop echter niet. Het internet is aangesloten op meerdere computers en werkt daar keurig op, behalve dus op deze.

De laptop is pas terug gezet naar fabrieksinstellingen, het internet werkte zowel daarvoor als daarna niet. De laptop draait op windows vista.

Ik heb het internet geprobeerd zowel draadloos als via wifi aan te sluiten, beiden manieren werkten niet. Ik heb alle trucjes met modems en dergelijke opnieuw opstarten al geprobeerd, evenals dingen opnieuw instellen en installeren, zonder resultaat.

De laptop geeft aan wel verbonden te zijn, maar geeft vervolgens een foutmelding:

'Er is geprobeerd te repareren maar er bestaat nog steeds een probleem. Er kan geen verbinding met de externe host Primaire DNS-server (213.46.228196) worden gemaakt.'

Hierbij heb ik bij eigenschappen gecontroleerd wat er bij de dns server staat. Hierbij staat, zoals op de upc site wordt aangegeven, alles op automatisch laten toewijzen. Ook heb ik geprobeerd deze handmatig in te stellen. Niets werkt!

Ik hoop dat dit voldoende informatie is en dat iemand mij kan helpen.

Ik ben overigens een leek wat betreft computers..

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo Labob,

Welkom bij PCH !

In de meeste gevallen kan je bij de dns server het adres van de standaard gateway opgeven, het intern adres van je router dus.

Kijk wel eens na of er geen controle op het MAC adres van de clients is ingesteld, indien ja moet het mac adres van de laptop in kwestie worden bijgevoegd.

Succes !

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...