Ga naar inhoud

Nederlands bedrijf lanceert versleutelde e-maildienst


 Delen

Aanbevolen berichten

Het Nederlandse bedrijf achter de privacyzoekmachines Startpage.com en Ixquick.com heeft een e-maildienst gelanceerd waarmee gebruikers eenvoudig versleuteld kunnen mailen. De dienst heet StartMail en ging deze week tijdens de Privacy Identity Innovation conferentie officieel van start.

Volgens de bedenkers van de e-maildienst is er dankzij de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden veel interesse in de dienst. Hoewel Snowden adviseerde om versleuteld te mailen zouden veel mensen dit nog altijd niet doen omdat het als lastig wordt ervaren. Via StartMail kunnen gebruikers via één muisklik hun berichten versleutelen. Daarnaast ondersteunt de e-maildienst Q&A encryptie. Zodoende is het mogelijk om een versleutelde e-mail te versturen, ook al gebruikt de ontvanger geen e-mailencryptie. In dit geval moet er een antwoord op een vraag worden gegeven om de inhoud van het versleutelde bericht te zien.

StartMail is geen gratis e-maildienst en kost 50 euro per jaar. "De maatschappij betaalt een hoge prijs voor deze zogenaamd 'gratis' diensten, dus hebben wij een andere aanpak gekozen", zegt CEO Robert Beens. "We leggen alleen verantwoording af aan onze klanten en niet aan marketeers of overheidsagenten." Zo zouden gebruikersgegevens niet voor marketingdoeleinden worden gebruikt en zegt het bedrijf dat e-mails van gebruikers nooit worden gelezen.br

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...