Ga naar inhoud

24 virusscanners voor Windows 8.1 getest


 Delen

Aanbevolen berichten

Eigenaren van Windows 8.1 die een virusscanner of Internet Security Suite zoeken kunnen het beste voor Avira of Kaspersky Lab kiezen, zo blijkt uit een nieuwe test van het Duitse testorgaan AV-Test. In totaal werden 24 anti-viruspakketten voor consumenten met elkaar vergeleken. Tijdens de test werd naar 'real world' scenario's zoals bescherming, gebruik en prestaties gekeken. Microsoft Windows Defender fungeerde als basislijn.

In totaal konden de 24 pakketten voor elke categorie 6 punten scoren, oftewel 18 punten in totaal. Voor de bescherming werd gekeken naar de bescherming tegen zero-day malware-aanvallen en detectie van malware uit de laatste vier weken. De 'Performance' test bestond uit de impact van de virusscanner op de werking van de computer, bijvoorbeeld bij het bezoeken van websites, het downloaden, installeren en draaien van software en het kopiëren van data. Als laatste werd de bruikbaarheid beoordeeld, zoals het onterecht waarschuwen voor legitieme software en websites.

Test

Als het om de detectie van malware gaat halen Avira, Kaspersky, Bitdefender, Symantec, Trend Micro, Comodo, G Data, F-Secure, Panda Free en Ahnlab de maximale score van 6 punten. Windows Defender blijft als enige op 0 punten steken. Bij de detectie van zero-day malware in september en oktober komt de virusscanner niet verder dan gemiddeld 70%. Als het gaat om de detectie van veelvoorkomende malware van de laatste vier weken wordt er een gemiddelde score van 80% gehaald. De beste scanners weten voor beide onderdelen een score van 100% te halen.

Op het gebied van systeembelasting zijn er minder scanners die een perfecte score binnenslepen. Alleen Avira, Kaspersky Lab, Bitdefender en Kingsoft weten 6 punten te scoren. Windows Defender blijft met een score van 4,5 in de middenmoot hangen. Alleen op het gebied van 'false positives', het onterecht detecteren van schone software als besmet, haalt Microsoft virusscanner de maximale 6 punten. Dat doen echter ook veel andere scanners.

Uiteindelijk zijn het Avira en Kaspersky Lab die alle 18 punten halen. Alleen Windows Defender en ThreatTrack lopen de certificering van AV-Test mis. Die wordt namelijk alleen uitgedeeld aan producten met minimaal 10 punten en de vereiste dat er in elke categorie tenminste 1 punt is gehaald. Hieronder het volledige overzicht.

8389

bron:security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...