Ga naar inhoud

Avast: schakel IPv6 op goedkope routers uit


Aanbevolen berichten

Het Tsjechische anti-virusbedrijf Avast heeft consumenten met een goedkope router gewaarschuwd om IPv6 uit te schakelen, anders kunnen kwaadwillenden mogelijk toegang tot het netwerk krijgen. Het probleem ontstaat als IPv6 zowel op de router als bij de internetprovider staat ingeschakeld, maar er geen IPv6-firewall wordt gebruikt. "Dat houdt in dat iedereen op internet toegang tot apparaten op het netwerk kan krijgen", zegt Lisandro Carmona. Het gaat bijvoorbeeld dan om printers en netwerkschijven.

Volgens Carmona ligt het probleem bij kleine routers die geen IPv6-firewalling aan kunnen. Een goed werkende IPv6-firewall zou de nodige rekenkracht en geheugen vereisen. "Het is dan ook geen verrassing dat veel van de goedkope routers deze functionaliteit missen of dat die niet goed werkt." Carmona adviseert consumenten met een goedkope router dan ook om IPv6 uit te schakelen. In de meeste gevallen zou dit geen gevolgen moeten hebben, tenzij bepaalde diensten IPv6 vereisen. In dat geval is het advies om naar een betere router te upgraden.

Steeds meer internetproviders voeren Internet Protocol versie 6 in of hebben dit al gedaan. IPv6 is de opvolger van IPv4 dat nu de standaard is. Het Internet Protocol is het communicatieprotocol dat wordt gebruikt om systemen op netwerken te identificeren en hun locatie te bepalen. Het voordeel van IPv6 is dat er veel meer adressen beschikbaar zijn en het protocol features biedt die niet in IPv4 aanwezig zijn.

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...