Ga naar inhoud

Gratis verwijdertool voor spionagemalware Regin


Aanbevolen berichten

Het Duitse anti-virusbedrijf G Data heeft een gratis tool gelanceerd waarmee IT-managers en experts de spionagemalware Regin van computers kunnen verwijderen. Regin werd vorige week door verschillende anti-virusbedrijven onthuld en leidde zelfs tot Kamervragen van D66.

De spionagemalware is ontwikkeld om vertrouwelijke informatie te stelen en daarbij onopgemerkt te blijven. Eén onderzoeker noemde Regin zelfs geavanceerder dan Stuxnet. Hoe de malware zich precies verspreidt is nog altijd een raadsel, maar slachtoffers van de malware zijn onder andere in België, Duitsland, Rusland, Iran en Saoedi-Arabië aangetroffen.

De tool van G Data is eigenlijk een script dat onafhankelijk van eventueel geïnstalleerde beveiligingssoftware bestanden kan detecteren die Regin op geïnfecteerde systemen maakt en gebruikt. Het script detecteert virtuele bestandsystemen waarin de spionagemalware gestolen gegevens opslaat en zal gebruikers in dit geval waarschuwen. Om het script te kunnen uitvoeren is wel de aanwezigheid van Python vereist. De virusbestrijder benadrukt dat het script specifiek is ontwikkeld voor IT-managers en experts.

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...