Ga naar inhoud

Gratis ssl-certificaat CloudFlare gebruikt voor e-mailaanval


Aanbevolen berichten

Cybercriminelen hebben een gratis ssl-certificaat van online dienstverlener CloudFlare gebruikt om internetters malware te laten downloaden. De aanval begint met een e-mail die van LogMeIn afkomstig lijkt. Volgens het bericht heeft de ontvanger nog een rekening openstaan. De link in de e-mail lijkt naar logmein.com te wijzen, maar wijst in werkelijkheid naar een zip-bestand op een ander domein.

Dit domein gebruikt echter een geldig ssl-certificaat, waardoor internetgebruikers zouden kunnen denken dat het om een legitieme website en download gaat, aldus Jerome Segura van anti-virusbedrijf Malwarebytes. Verder onderzoek wees uit dat het om een ssl-certificaat van CloudFlare gaat. Het bedrijf biedt sinds september aan zowel betalende als gratis klanten gratis ssl-certificaten aan.

"Het is niet de eerste keer dat cybercriminelen van CloudFlare gebruik maken en dit geval is niet heel verrassend. Door een vals gevoel van veiligheid te geven, het HTTPS-slotje, zijn gebruikers eerder geneigd om door te gaan en het kwaadaardige bestand te downloaden", merkt Segura op. Het zip-bestand is in werkelijkheid een Trojaans paard. Inmiddels waarschuwt CloudFlare gebruikers die het bestand willen downloaden dat het om een vermoedelijke phishingsite gaat.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.