Ga naar inhoud

Cybercriminelen verruilen e-mailbijlages voor linkjes


Aanbevolen berichten

De afgelopen maanden hebben cybercriminelen hun tactiek om internetgebruikers met malware te infecteren veranderd. In plaats van de verspreiding van besmette e-mailbijlagen worden nu steeds vaker linkjes gebruikt. In oktober bevatte nog zeven procent van de kwaadaardige spamberichten een link.

Dit steeg in november naar 41% en is in december verder aan het oplopen. "Hoewel veel kwaadaardige e-mails een bijlage bevatten, kunnen organisaties dit soort berichten blokkeren", zegt Jo Hurcombe van Symantec. Door linkjes te gebruiken zouden cybercriminelen proberen om beveiligingsproducten te omzeilen die op kwaadaardige bijlages scannen. De e-mails die nu rondgaan stellen dat de ontvanger een fax- of voicemailbericht heeft klaarstaan, maar ook valse facturen en niet afgeleverde bestellingen worden als onderwerp gebruikt.

De link in de e-mails wijst naar een besmet bestand op een gehackte website. Het bestand is een malware-downloader die na te zijn geopend aanvullende malware downloadt. Volgens Hurcombe laat de verschuiving naar links in e-mailberichten zien dat security een kat-en-muisspel is. Gebruikers krijgen dan ook het advies om links en bijlagen in ongevraagde, onverwachte en verdachte e-mails niet te openen.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.