Ga naar inhoud

Microsoft waarschuwt voor einde support Server 2003


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft systeembeheerders en organisaties gewaarschuwd dat de ondersteuning van Windows Server 2003/R2 over zes maanden eindigt. Na 14 juli 2015 zullen er geen beveiligingsupdates en patches meer voor de 2003/R2-versie van Windows Server verschijnen en wordt de support volledig gestopt.

"Dit kan gevolgen hebben voor de veiligheid van systemen, waardoor organisaties misschien niet langer voldoen aan diverse compliance-standaarden. Voor IT-afdelingen is het van belang om nu snel informatie in te winnen over de alternatieven voor Windows Server 2003/R2 om op tijd te kunnen migreren", aldus de softwaregigant.

Volgens Microsoft wordt de ondersteuning van het platform gestopt omdat het IT-landschap sinds de lancering ervan ingrijpend is veranderd. Uit onderzoek zou blijken dat elf jaar na de releasedatum Windows Server 2003 nog altijd in gebruik is bij 28% van de locaties met vijftig of meer werknemers.

"Het is erg belangrijk om direct actie te ondernemen", benadrukt Hans Bos, National Technology Officer bij Microsoft Nederland. "Zes maanden is niet veel voor een zorgvuldige migratie. Er zijn gelukkig meer dan voldoende tools beschikbaar, die het migratieproces vereenvoudigen." Microsoft heeft een stappenplan gemaakt om klanten te helpen bij de overstap naar een nieuwer platform.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.