Ga naar inhoud

Microsoft hard onderuit tijdens anti-virustest


Aanbevolen berichten

Microsoft is tijdens een anti-virustest van een Australisch testorgaan hard onderuit gegaan, waarbij de virusscanner van de softwaregigant over een periode van zes maanden slechts 12% van de malware detecteerde. Tijdens de test van Enex TestLab werden gedurende de laatste helft van 2014 verschillende pakketten elke maand met 33 willekeurige malware-exemplaren getest.

In juli wist Microsoft geen enkel exemplaar te detecteren. Ook Trend Micro (8%) en Sophos (12%) doen het deze maand niet veel beter. Ook in augustus weet Microsoft de resultaten niet veel te verbeteren en detecteert een magere 1%. Uiteindelijk weet de softwaregigant over de laatste zes maanden van vorig jaar gemiddeld 12% te detecteren. Trend Micro (37%) en Sophos (39%) scoren ook onder de maat. ESET (86%), Panda (80%) en Symantec (78%) komen als beste uit de bus, zo blijkt uit het overzicht op CSO Online.

 

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.