Ga naar inhoud

Firefox laat websites referer-header strippen


Aanbevolen berichten

In de volgende versie van Firefox wordt het mogelijk voor websites om de privacy van hun gebruikers te beschermen door te bepalen wat voor 'referer-header' Firefox naar een andere website verstuurt. Zodra internetgebruikers in hun browser op een link klikken zorgt de referer-header ervoor dat de nieuw geopende website de locatie ziet waarvandaan de bezoeker precies afkomstig is.

Op deze manier kunnen websites zien waar hun bezoekers vandaan komen, maar volgens Mozilla zorgt het ook voor privacyproblemen. "De HTTP Referer biedt aan de websites die je bezoekt een schat aan informatie waar je vandaan kwam, maar deze context is niet altijd nodig of gewenst", zegt Mozilla's Sid Stamm. Volgens Stamm is de HTTP-header die de informatie bevat inmiddels een groot probleem geworden en niet erg zinvol. "Daarom willen we het beter maken", aldus de hoofdingenieur Security en Privacy bij Mozilla.

Feature

De eerste stap bestond uit het flexibeler maken van de browser, zodat gebruikers extensies kunnen installeren om te bepalen wanneer referer-headers worden verstuurd en wat ze bevatten. De tweede stap is een maatregel die websites kunnen nemen om hun gebruikers te beschermen. Aan de bètaversie van Firefox 36 is nu een feature toegevoegd waarmee websites een zogeheten "meta referrer" kunnen aanroepen.

Via deze feature kan de website bepalen wat Firefox in de referer-header naar een geopende website verstuurt en wanneer. Zo is het onder andere mogelijk om de referer in z'n geheel te blokkeren of van allerlei informatie te strippen. "We zijn trots om deze tool aan de features in Firefox toe te voegen die webontwikkelaars kunnen gebruiken om de privacy van hun bezoekers te beschermen", besluit Stamm. Firefox 36 zou op 24 februari moeten verschijnen.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.