Ga naar inhoud

Facebook lanceert platform voor delen van cyberdreigingen


Aanbevolen berichten

Facebook heeft een platform gelanceerd waarmee internetbedrijven informatie over cyberdreigingen met andere partijen kunnen delen. Het platform heet ThreatExchange en is gebouwd op de bestaande Facebookinfrastructuur. Via verschillende APIs (application programming interface) kunnen deelnemers beschikbare dreigingsgegevens opvragen en aanleveren.

Het gaat dan bijvoorbeeld om zaken als domeinen en malware-exemplaren. Het is voor deelnemers echter ook mogelijk om bepaalde gegevens alleen te delen met andere bedrijven die dezelfde problemen of aanvallen ervaren. Ook kan er gekozen worden om de informatie alleen binnen een bepaalde groep of met meerdere groepen te delen. Inmiddels zouden Pinterest, Tumblr, Twitter en Yahoo al aan het project meedoen en zullen binnenkort ook Bitly en Dropbox zich aansluiten.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.