Ga naar inhoud

250.000 routers met zelfde SSH-sleutel ontdekt


Aanbevolen berichten

Een onderzoeker die een programma schreef om onder andere de "vingerafdrukken" van SSH-sleutels te verzamelen stond vreemd te kijken toen hij één vingerafdruk op meer dan 250.000 apparaten aantrof. Het bleek om routers van de Spaanse telecomprovider Telefonica de Espana te gaan.

Sommige netwerkapparatuur zou standaard van SSH zijn voorzien, waarbij de fabrikant beslist om dezelfde image van het besturingssysteem op alle apparaten uit te rollen. Onderzoeker John Matherly, tevens oprichter van de Shodan-zoekmachine, vond ook nog twee sleutels die respectievelijk 200.000 en 150.000 keer werden gebruikt.

"Door deze zaken te analyseren is het makkelijk om een beeld te krijgen van de systematische problemen die zowel hardwarefabrikanten als internetproviders plagen", aldus Matherly. Hij heeft een lijst van unieke vingerafdrukken verzameld en biedt die nu via Github aan. "Het zou me niet verbazen als je interessante beveiligingsproblemen vindt door te analyseren waarom deze dingen verkeerd geconfigureerd zijn", zo merkt hij op.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.