Ga naar inhoud

Virusscanners Microsoft verwijderen Superfish-adware


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft gisterenavond een update voor de virusscanners Security Essentials en Windows Defender uitgebracht waarmee de Superfish-adware op Lenovo-laptops alsmede het zelf gesigneerde certificaat dat de adware gebruikt worden verwijderd. Ook de gratis Microsoft Safety Scanner is in staat om Superfish te detecteren en te verwijderen. Dat ontdekte Filippo Valsorda van het CloudFlare Security Team.

Inmiddels heeft Microsoft ook de omschrijving van de Superfish-adware online gezet, waarin de dreiging als een Trojaans paard wordt omschreven. Naast Microsoft hebben ook verschillende andere aanbieders van anti-virusoplossingen inmiddels een update uitgebracht om Superfish te detecteren en te verwijderen. Uit een overzicht op VirusTotal blijkt dat Superfish gisteren door 17 van de 55 virusscanners werd gedetecteerd. Eerder op de dag waren dat er nog zes.

Naast de anti-virusbedrijven waarschuwen de Amerikaanse en Nederlandse overheid voor Superfish . Het Computer Emergency Readiness Team (US-CERT) dat onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security is gaf deze waarschuwing af. Consumenten krijgen daarin het advies om de adware en het geïnstalleerde certificaat te verwijderen. De Nederlandse overheid heeft via veiliginternetten.nl, een initiatief van Economische Zaken, het Nationaal Cyber Security Center en het ECP, een kort artikel over Superfish gepubliceerd.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.