Ga naar inhoud

Privacy-OS Tails voegt bitcoinportemonnee toe


Aanbevolen berichten

Deze week is er een nieuwe versie van het op privacygerichte besturingssysteem Tails verschenen, met onder andere een bitcoinportemonnee als toevoeging. Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is ontwikkeld om zo min mogelijk sporen op internet achter te laten. Met de komst van Tails 1.3 zijn verschillende kwetsbaarheden opgelost, maar zijn ook verschillende nieuwe features toegevoegd.

De eerste feature die in het oog sprint is de aanwezigheid van Electrum, een gebruiksvriendelijke portemonnee voor de digitale valuta bitcoin. Een andere nieuwe feature is keyringer, een programma waarmee op versleutelde wijze geheimen kunnen worden beheerd en uitgewisseld. Hiervoor maakt de software gebruik van GnuPG en Git. Tails is een compleet besturingssysteem dat vanaf een dvd of USB-stick is te gebruiken. Ondanks alle aandacht voor privacy lieten de Tails-ontwikkelaars onlangs weten dat dagelijks maar 10.000 mensen van het privacy-OS gebruik maken.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.