Ga naar inhoud

Mozilla verwijdert Superfish-certificaat uit Firefox


Aanbevolen berichten

Om Firefoxgebruikers tegen Man-in-the-Middle-aanvallen te beschermen heeft Mozilla besloten om het Superfish-certificaat uit de browser te verwijderen, maar alleen bij gebruikers die eerst zelf het omstreden programma van hun computer hebben verwijderd. Superfish installeerde op computers een rootcertificaat waarmee het SSL-verkeer kon onderscheppen om vervolgens advertenties te injecteren.

De adware bleek echter een kwetsbaarheid te bevatten waardoor gebruikers konden worden aangevallen. Verschillende partijen, waaronder ook Lenovo, kwamen met verwijdertools om zowel Superfish als het geïnstalleerde Superfish-certificaat te verwijderen. Sommige van deze verwijdertools verwijderen niet het Superfish-certificaat uit Firefox, waardoor deze gebruikers nog steeds risico lopen om te worden aangevallen.

Om ervoor te zorgen dat deze gebruikers toch veilig zijn is Mozilla begonnen met de uitrol van een hotfix. Deze hotfix controleert of Superfish is verwijderd en verwijdert vervolgens het Superfish-certificaat uit Firefox. Als Superfish namelijk nog op de computer staat en Mozilla zou het certificaat uit Firefox verwijderen, zouden gebruikers geen HTTPS-sites meer kunnen bezoeken. De browserontwikkelaar adviseert gebruikers dan ook om de verwijderinstructies van Lenovo te volgen, waarmee zowel de software als het certificaat handmatig kunnen worden verwijderd.

 

bron: security.nl

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.