Ga naar inhoud

ACM waarschuwt voor webwinkel CombiWebshop


Aanbevolen berichten

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een waarschuwing afgegeven voor de webwinkel Combiwebshop.nl. Op grond van tientallen meldingen die bij de ACM via het loket ConsuWijzer binnenkwamen en eigen onderzoek zegt de toezichthouder een redelijk vermoeden te hebben dat CombiWebshop bestelde producten niet levert en daarmee de regels van het consumentenrecht overtreedt.

CombiWebshop verkoopt elektronische producten, zoals televisies, foto- en filmapparatuur en mobiele telefoons. Uit de meldingen van consumenten blijkt na de aanschaf van goederen er niet wordt geleverd. Het gaat daarbij vaak om aankopen van honderden euro’s. De webwinkel heeft onlangs laten weten in financiële problemen te verkeren en daardoor niet in staat te zijn de bestelde producten te leveren.

De ACM merkt op dat het bedrijf consumenten ook niet binnen de wettelijke termijn van 14 dagen na ontbinding van de aankoop hun geld kan terugbetalen. De webwinkel is echter nog steeds online en er wordt op de website geen melding gemaakt van de leverings- en betalingsproblemen van de webwinkel. De webwinkel is verder telefonisch en per e-mail niet bereikbaar. Om te voorkomen dat meer consumenten worden gedupeerd waarschuwt de ACM nu voor deze webwinkel.

De toezichthouder houdt zich onder andere bezig met het optreden tegen webwinkels die consumenten onjuist informeren of bij ontbinding het aankoopbedrag niet of niet tijdig terugbetalen. Het komt echter niet vaak voor dat de ACM voor een specifieke webwinkel waarschuwt. Vorig jaar gebeurde dit bij de webwinkel Bellio.nl. Security.NL wilde de uitbater van CombiWebshop om een reactie vragen, maar die bleek niet bereikbaar te zijn.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.