Ga naar inhoud

Wanneer maak ik een logje?


Mako

Aanbevolen berichten

Tegenwoordig plaatsen mensen voor de kleinste ongelijknamigheid een logje op het forum. Ze hebben schrik dat er malware of adware op hun systeem aanwezig is. Hoewel een schoon systeem belangrijk is, zijn veel van deze logjes niet nodig en verlies je als hulpvrager en behandelaar kostbare tijd. Het herkennen van de symptomen van een effectieve malware/adware besmetting kan dus een groot voordeel betekenen.

Hieronder vindt u enkele situaties waarbij het plaatsen van een logje op het forum een goede stap is:

 

Een ongewenste nieuwe startpagina

 

Wanneer uw vertrouwde startpagina plots wordt ingenomen door een vreemde zoekmachine bent u mogelijk het slachtoffer geworden van een browser hijacker. Deze vorm van malware stelt een nieuwe startpagina in welke hardnekkig te verwijderen is.

 

Ongewenste zoekbalken of advertenties

 

Het verschijnen van advertenties of ongewenste zoekbalken, al dan niet in combinatie met een nieuwe startpagina, is steeds een kenmerk van adware. Bij veelvuldige advertenties kan u best steeds de computer op adware laten controleren.

 

Doorverwezen worden naar andere websites

 

Wanneer u doorverwezen wordt naar een ander webadres dan u aanvankelijk wou bezoeken, of er openen andere pagina's in een nieuw tabblad, heeft u mogelijk een infectie opgelopen. Ook hier is het raadzaam uw computer op malware te laten controleren.

 

Nieuwe (ongewenste) software

 

Vaak wordt bij het installeren van software een ander (ongewenst) programma mee geïnstalleerd. Deze bijkomende programma's doen zich vaak voor als beveiligingssoftware of helpen u uw computer te versnellen. Belangrijk is dat deze programma's foutieve informatie verschaffen en u ertoe aanzetten uw veiligheid of snelheid te garanderen door een aankoop. Het gaat hier om zogenaamde rogue software welke eveneens onder malware geclassificeerd wordt.

 

Plots traag worden van de computer

 

Wanneer uw computer plots traag reageert heeft u mogelijk te maken met een malware infectie. Het is hierbij belangrijk een onderscheid te maken tussen traagheid welke zich langzaam opgebouwd heeft. Dit laatste kan verschillende andere (soms onschuldige) oorzaken hebben. Hiervoor refereren we graag naar dit artikel: Computer Traag: Wat nu?

Wanneer de computer plots veel langzamer reageert is dit steeds een indicatie voor een mogelijke infectie. Veel van bovenstaande elementen gaan gepaard met aanzienlijk snelheidsverlies.

 

Mijn problemen komen niet voor in bovenstaande lijst, toch is er duidelijk iets mis met mijn computer: wat nu?

 

Maak een nieuw onderwerp aan in het subforum welke het best bij uw probleem past. Beschrijf de problemen zorgvuldig, op die manier heeft u de grootste kans de meest gerichte hulp te ontvangen. Mochten de problemen toch in de richting van malware of adware wijzen zal een medewerker u vragen enkele logjes te plaatsen. U ontvangt dan persoonlijke begeleiding van een behandelaar in het topic.

 

Onze medewerkers pakken de problemen zo snel mogelijk aan. Maar hou er a.u.b. rekening mee dat wij allemaal "vrijwilligers" zijn en geen 24/24 uur en 7/7 dagen permanent online zijn.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.