Ga naar inhoud

Onderzoeker claimt USB-stick die computers kan beschadigen


Aanbevolen berichten

Het wordt over het algemeen afgeraden om vreemde USB-sticks op een computer aan te sluiten vanwege de kans op malware, maar een Russische onderzoeker claimt een USB-stick te hebben ontwikkeld die machines fysiek kan beschadigen. De onderzoeker, die niet bij naam genoemd wordt, hoorde een verhaal over een gestolen USB-stick die na te zijn aangesloten een laptop voor de helft zou hebben verbrand.

Dit verhaal boeide de onderzoeker zo dat hij besloot zelf zo'n USB-stick te ontwikkelen, genaamd USB Killer. De man zou bij een bedrijf werken dat elektronica ontwikkelt en bestelde in China verschillende circuitborden voor de USB-sticks. Uiteindelijk slaagde hij er naar eigen zeggen in een model te maken dat negatieve voltage gebruikt en waarmee een computer kan worden beschadigd.

Foto's of filmpjes van eventueel verbrande of "geëlektrocuteerde" apparatuur ontbreken echter. Op internet zijn sommige mensen dan ook kritisch. Ook vragen sommigen zich af of de USB-stick wel over voldoende spanning kan beschikken om een brand te veroorzaken. De onderzoeker heeft een korte beschrijving van hoe de USB Killer werkt gepubliceerd, maar uitgebreide schema's en tekeningen ontbreken. Wel stelt hij lezers de vraag of ze in het aanschaffen van een dergelijke USB-stick geïnteresseerd zijn en wat ze doen als ze een vreemde USB-stick op hun werkplek aantreffen.

 

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.