Ga naar inhoud

Google beschermt 1,1 miljard mensen met Safe Browsing


Aanbevolen berichten

De Safe Browsing-technologie van Google beschermt elke dag meer dan 1,1 miljard mensen, zo heeft de internetgigant laten weten. Via Safe Browsing, dat 8 jaar geleden werd ontwikkeld, worden gebruikers van Chrome, Firefox en Safari gewaarschuwd voor malware- en phishingsites.

In het geval van Chrome wordt er ook gewaarschuwd als de gebruiker malware downloadt. Een waarschuwing die straks ook bij het bezoeken van websites die ongewenste software aanbieden zal verschijnen. Op dit moment laat Safe Browsing 5 miljoen waarschuwingen per dag zien, voor allerlei kwaadaardige websites en ongewenste software. Via de technologie zouden elke maand meer dan 50.000 malwaresites en meer dan 90.000 phishingsites worden ontdekt.

Google zet de technologie ook in voor het waarschuwen van webmasters als er specifieke problemen met hun websites zijn, bijvoorbeeld als ze zijn gehackt en malware verspreiden. De cijfers van Google zijn gepubliceerd in aanloop naar de 26ste verjaardag van het web. "Nu het web volwassen wordt, geldt dat ook voor de Safe Browsing-technologie. We kijken ernaar uit om het web en zijn gebruikers nog vele jaren te beschermen", zegt Panayiotis Mavrommatis van het Google Safe Browsing Team.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.