Ga naar inhoud

Microsoft verscherpt beveiliging Windows met EMET 5.2


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een nieuwe versie van de gratis beveiligingstool EMET uitgebracht, die het lastiger voor aanvallers moet maken om Windowscomputers via zowel onbekende als bekende lekken aan te vallen. EMET staat voor Enhanced Mitigation Experience Toolkit en voegt een extra beveiligingslaag aan Windows en geïnstalleerde applicaties toe, waardoor in veel gevallen exploits voor softwarelekken niet meer werken.

EMET 5.2 bevat verschillende aanpassingen en verbeteringen. Zo ondersteunt EMET nu waarschuwingen en rapportages van Modern Internet Explorer en Desktop IE met Enhanced Protected Mode. Verder is er een maatregel toegevoegd die aanvallen via VBScript moet voorkomen. Het gaat dan om een aanvalstechniek genaamd "VBScript God Mode", die bij recente aanvallen door aanvallers werd toegepast. Hierdoor kan een aanvaller kwaadaardige script met verhoogde rechten uitvoeren.

Daarnaast zijn de DLL-bestanden van EMET nu met Control Flow Guard gecompileerd. Dit is een nieuwe feature die het kapen van code moet voorkomen. In het verleden hebben onderzoekers verschillende keren aangetoond dat EMET omzeild kan worden. In de praktijk blijkt echter dat aanvallers op een andere manier rekening met EMET houden. Zo werd vorig jaar nog een zero day-aanval op IE10 ontdekt. De aanvallers besloten de exploit echter niet uit te voeren op computers waarop EMET was geïnstalleerd, waarschijnlijk om detectie van de exploit te voorkomen.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.