Ga naar inhoud

Yahoo komt later dit jaar met PGP-encryptie voor gebruikers


Aanbevolen berichten

Internegigant Yahoo zal later dit jaar end-to-end-encryptie aan gebruikers gaan aanbieden, waardoor e-mails volledig versleuteld zijn en alleen door de afzender en ontvanger kunnen worden gelezen. Het gaat om een plug-in die op de PGP-plug-in van Google is gebaseerd en vorig jaar al werd aangekondigd.

Tijdens het South By South West-festival in Texas gaf Yahoo een demonstratie van de plug-in. Uit de beelden blijkt dat gebruikers via een paar muisklikken de encryptie kunnen instellen, om vervolgens versleuteld te e-mailen. Volgens Alex Stamos, Chief Information Security Officer van Yahoo, kreeg end-tot-end-encryptie tot een paar jaar geleden nauwelijks aandacht of werd het goed begrepen. "Tegenwoordig weten onze gebruikers steeds beter dat ze veilig op internet moeten zijn."

Stamos stelt dat e-mailversleuteling allerlei doelen dient, van belastingaangifte tot het e-mailen in een land waar geen vrijheid van meningsuiting heerst. Op dit moment deelt Yahoo de broncode met experts, zodat die feedback kunnen geven. "Ons doel is om een intuïtieve encryptieoplossing voor alle gebruikers tegen het einde van het jaar aan te bieden", aldus Stamos.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.