Ga naar inhoud

Yahoo onthult inloggen zonder eigen wachtwoord


Aanbevolen berichten

Yahoo heeft een nieuwe dienst onthuld waardoor gebruikers zonder hun eigen wachtwoord op hun account kunnen inloggen. In plaats van het eigen Yahoo-wachtwoord te onthouden krijgen gebruikers van de nieuwe "on-demand" dienst een sms met een kort wachtwoord toegestuurd, dat moet worden ingevuld.

Om van de dienst gebruik te kunnen maken moeten gebruikers eerst met hun eigen wachtwoord inloggen en vervolgens hun telefoon registreren. Als de dienst staat ingeschakeld krijgt de gebruiker de volgende keer dat hij wil inloggen geen wachtwoordveld te zien, maar een knop waarmee de wachtwoordcode van vier karakters naar zijn toestel wordt gestuurd.

"Dit is de eerste stap in het elimineren van wachtwoorden", zo liet Yahoo-topman Dylan Casey tijdens het South West-festival in Texas weten. Het proces lijkt op dat van twee factor-authenticatie, alleen dan zonder de eerste factor, namelijk het wachtwoord van de gebruiker zelf. De nieuwe dienst is nu beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers, aldus Yahoo. Wanneer die ook voor andere gebruikers verschijnt is onbekend.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.