Ga naar inhoud

Anti-virusbedrijf vindt betalen van ransomware oké


Aanbevolen berichten

Het Britse anti-virusbedrijf Sophos vindt het oké als slachtoffers van ransomware betalen om hun versleutelde gegevens te betalen, hoewel het beter is om dit niet te doen. Daarmee gaat de virusbestrijder deels tegen het advies van politie en sommige experts in, die juist adviseren om nooit te betalen.

Door te betalen zouden criminelen met hun praktijken blijven doorgaan. Daarnaast is er ook geen garantie dat slachtoffers een decryptiesleutel krijgen of dat het ontsleutelen van de bestanden werkt. Onlangs meldde Security.NL hoe 25 Nederlandse bedrijven de makers van ransomware hadden betaald en ook hun bestanden terugkregen. Er zijn ook gevallen van Amerikaanse politiebureaus bekend die besmet werden en uiteindelijk betaalden.

Ook Sophos stelt dat het makkelijk is om te zeggen dat slachtoffers niet moeten betalen, maar dat het een ander verhaal is als het je eigen gegevens zijn. Het anti-virusbedrijf stelt dat het oké is om te betalen, maar als het kan moet worden vermeden. Daarnaast doen internetgebruikers er verstandig aan om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het maken van back-ups. In het geval van een infectie kan daardoor de schade worden beperkt en uiteindelijk worden voorkomen dat er moet worden betaald.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.