Ga naar inhoud

LG-splitscreensoftware zou Windowsbeveiliging uitschakelen


Aanbevolen berichten

De software van technologiefabrikant LG om beeldschermen in splitscreenmodus weer te geven schakelt de UAC-beveiliging van Windows uit, zo beweert een beveiligingsonderzoeker. UAC staat voor User Account Control en moet volgens Microsoft de computer tegen "hackers en kwaadaardige software" beschermen. Als software of een gebruiker bepaalde Windowsinstellingen wil wijzigen of acties probeert uit te voeren verschijnt er een waarschuwing. Pas als de gebruiker hiervoor toestemming geeft wordt de actie ook uitgevoerd.

Onderzoeker Christopher Bachner ontdekte dat na de installatie van de LG-splitscreensoftware de UAC-functionaliteit op zijn computer opeens was uitgeschakeld. Waarschijnlijk heeft de fabrikant dit gedaan om de eigen software met volledige rechten te laten draaien, zo merkt hij op. De enige oplossing is om de software weer te verwijderen en UAC in te schakelen. Op Reddit laat Bachner weten dat LG de aantijgingen ontkent.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.