Ga naar inhoud

Google blijft Chrome op XP tot eind 2015 ondersteunen


Aanbevolen berichten

Gebruikers van Google Chrome op Windows XP zullen tot het einde van dit jaar beveiligingsupdates voor de browser blijven ontvangen, zo heeft Google aangekondigd. Microsoft stopte vorig jaar april de ondersteuning van Windows XP. Google liet destijds weten dat het Chrome in ieder geval tot april 2015 zou blijven ondersteunen. Volgens de internetgigant zouden het juist ongepatchte browserlekken zijn waardoor internetgebruikers werden aangevallen.

Inmiddels wordt Windows XP al een jaar niet meer met beveiligingsupdates ondersteund en lopen gebruikers van het besturingssysteem vanwege allerlei ongepatchte kritieke lekken verhoogd risico op malware, wat het lastig voor Google Chrome maakt om een veilige internetomgeving te bieden. Google adviseert XP-gebruikers dan ook om te upgraden naar een besturingssysteem dat wel wordt ondersteund.

Toch erkent de internetgigant dat het upgraden niet voor iedereen zo eenvoudig is en er dagelijks nog miljoenen mensen met Windows XP werken. "We willen dat die mensen de keuze hebben om een browser te gebruiken die up-to-date en zo veilig als mogelijk is op een niet meer ondersteund besturingssysteem", zegt Mark Larson, directeur Engineering Google Chrome. Daarom zal Google tot eind 2015 nog steeds regelmatig beveiligingsupdates voor Chrome op XP uitbrengen.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.