Ga naar inhoud

Google waarschuwt voor SSL-kapende adware


Aanbevolen berichten

Adware is niet alleen vervelend doordat het overal advertenties laat zien, het vormt ook een serieus beveiligingsrisico. Daarvoor waarschuwt Google. De internetgigant wijst naar verschillende vormen van adware die in staat zijn om SSL-verbindingen te kapen, zoals met Superfish van Lenovo het geval was.

De adware voert door het kapen van SSL-verbindingen eigenlijk een Man-in-the-Middle-aanval op gebruikers uit, waardoor er toegang tot persoonlijke informatie kan worden verkregen en de computer kwetsbaar is. In het geval van Superfish en Komodia konden aanvallers bijvoorbeeld phishingsites hosten die geen waarschuwing veroorzaakten en versleuteld verkeer ontsleutelen.

Om dit soort risico's te voorkomen adviseert Google gebruikers om voorzichtig te zijn met het downloaden van software van internet. Wanneer er een beveiligde website wordt bezocht, bijvoorbeeld bij internetbankieren, moet er extra aandacht worden gegeven aan vreemde aanpassingen aan de website, zoals extra advertenties, coupons of onderzoeken. "Dit kan een aanwijzing zijn dat je computer met dit soort ongewenste software is geïnfecteerd", zegt Google software-engineer Eric Severance.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.