Ga naar inhoud

Microsoft beveiligt Windows 10 met Device Guard


Aanbevolen berichten

Tijdens de RSA Conferentie in San Francisco heeft Microsoft een nieuwe beveiligingsmaatregel voor Windows 10 aangekondigd die besmetting van computers en laptops door malware moet voorkomen. Met Device Guard, zoals de oplossing heet, kunnen organisaties systemen tegen zowel bekende als onbekende malware en Advanced Persistent Threats (APTs) beschermen, alsmede zero day-aanvallen.

Via de beveiligingsmaatregel worden namelijk alleen programma's van specifieke leveranciers, de Windows Store of de eigen organisatie toegestaan. Alle andere software zal Windows 10 blokkeren. Bedrijven kunnen zelf bepalen welke aanbieders Device Guard vertrouwt. De oplossing wordt geleverd met software waarmee het mogelijk is om apps, die niet door de oorspronkelijke leverancier zijn gesigneerd, zelf te signeren, zodat ze toch kunnen worden gebruikt.

Om te bepalen of een programma dat wordt uitgevoerd te vertrouwen is gebruikt Device Guard hardwaretechnologie en virtualisatie om die beslissing van de rest van Windows 10 te isoleren, wat bescherming moet bieden tegen aanvallers of malware die volledige systeemrechten hebben weten te krijgen. Volgens Microsoft biedt dit een groot voordeel ten opzichte van traditionele virusscanners en whitelisting-oplossingen zoals AppLocker, die kwetsbaar voor manipulatie door beheerders of malware zijn. Verschillende fabrikanten, waaronder Acer, Fujitsu, HP, Lenovo en Toshiba, hebben toegezegd het gebruik van Device Guard op hun apparatuur aan te ondersteunen.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.