Ga naar inhoud

Belgisch Centrum voor Cybersecurity start eind juni


Aanbevolen berichten

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) dat zich met crisisbeheer bij cyberincidenten gaat bezighouden en een overlegplatform voor zowel overheid als private en wetenschappelijke organisaties biedt gaat eind juni van start. Dat heeft de Belgische premier Charles Michel laten weten.

Vorig jaar had de premier nog gemeld dat het centrum in april van dit jaar zou starten. Het is nu de verwachting dat de selectieprocedure eind juni is afgerond. Er hebben zich 35 kandidaten voor de functie van directeur gemeld en 56 kandidaten voor de functie van adjunct-directeur. Naast de twee directeuren moet het CCB tegen het einde van het jaar ook over twee projectmanagers, een attaché-jurist, een attaché-communicatie, twee administratieve deskundigen en twee 'e-gov'-ambtenaren beschikken, zo laat De Morgen weten.

Het CCB beschikt voor 2015 over een budget van 719.000 euro. Naast het crisisbeheer bij cyberincidenten ziet het centrum ook toe op de uitwerking en uitvoering van standaarden, veiligheidsnormen en richtlijnen voor de informatiesystemen van de Belgische overheid.

 

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.