Ga naar inhoud

Bits of Freedom lanceert Internetvrijheid Toolbox


Aanbevolen berichten

Digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom heeft een "Internetvrijheid Toolbox" gelanceerd die gebruikers uitlegt hoe ze e-mail kunnen versleutelen, welke alternatieven er voor WhatsApp zijn en hoe er veilig van openbare wifi-netwerken gebruik kan worden gemaakt.

Volgens Bits of Freedom gaan overheid en bedrijven onzorgvuldig om met de persoonlijke gegevens van mensen, waardoor gebruikers een eenvoudig doelwit voor adverteerders en veiligheidsdiensten zouden worden. Door middel van de toolbox kunnen internetgebruikers hier iets aan doen, zo stelt de burgerrechtenbeweging. Zo wordt onder andere het gebruik van open source geadviseerd. Dat zou aan een veiliger en vrijer gebruik van internetdiensten bijdragen.

Ook komen privacyvriendelijke zoekmachines aan bod, het beveiligen van bestanden en versleuteld chatten. "De Internetvrijheid Toolbox is hét adres voor al je vragen over privacy, vrijheid en veiligheid online. Met praktische adviezen en tips, maar ook met directe links naar applicaties en software die wél respectvol met jouw gegevens omgaan", aldus de omschrijving.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.