Ga naar inhoud

Trojaans paard verstopt zich in Microsoft SQL-database


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben een Trojaans paard ontdekt dat niet via een URL wordt gedownload, maar via een Microsoft SQL-database. Dat laat Intel Security weten. De infectie begint met een besmette e-mailbijlage die een downloader bevat. Zodra de bijlage wordt geopend zal die de uiteindelijke malware downloaden.

Normaliter gebeurt dit via een URL, maar in het geval van de nu ontdekte downloader maakt die verbinding met een Microsoft SQL-database. Dat maakt het lastiger voor systeembeheerders om te achterhalen waar de malware vandaan komt. Om het Trojaans paard te downloaden maakt de downloader verbinding met de database, vraagt de juiste tabel op en downloadt de malware via het antwoord van de database.

In dit geval gaat het om een banking Trojan die geld van Braziliaanse bankrekeningen steelt. De malware kan daarnaast ook inloggegevens voor Facebook, e-maildiensten en andere websites stelen waar een wachtwoordveld wordt gebruikt. Ook schakelt het Trojaanse paard de G-Buster-plug-in uit. Deze plug-in moet gebruikers tijdens het internetbankieren juist beschermen. Verder maakt de malware screenshots van de internetbankierensessie. Alle informatie die de malware steelt wordt vervolgens in de Microsoft SQL-database opgeslagen.

 

bron: security.nl

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.