Ga naar inhoud

BitTorrent lanceert versleutelde chatdienst Bleep


Aanbevolen berichten

Ontwikkelaar van P2P-software BitTorrent heeft na bijna een jaar de versleutelde chatdienst "Bleep" gelanceerd, waarmee gebruikers versleuteld kunnen communiceren. Het gaat zowel om chatberichten als gesprekken. Bleep zou meer privacy dan bestaande chat-apps zoals WhatsApp en iMessage bieden.

Zo is er geen centrale opslag van metadata en wordt er ook geen informatie opgeslagen over wie met wie communiceert of wanneer de communicatie plaatsvindt. De software gebruikte de P2P-technologie van BitTorrent en vereist geen persoonlijke informatie. Het opgeven van alleen een gebruikersnaam is voldoende om te beginnen. Optioneel is het mogelijk voor gebruikers om hun e-mailadres en mobiele telefoonnummer te laten verifiëren, zodat anderen hen kunnen vinden.

In de nu gelanceerde versie is een nieuwe optie toegevoegd genaamd "Whisper", waarbij het bericht na een bepaalde tijd verdwijnt. Volgens de ontwikkelaars is de functie beschermd tegen het maken van screenshots. Als de ontvanger van het bericht er toch in slaagt een screenshot te maken, zou de alias van de afzender geblokkeerd zijn en kan er niet worden vastgelegd wie wat precies heeft gezegd. Bleep is er voor iOS, Mac OS X, Windows en Android.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.