Ga naar inhoud

Windows Vista vaker besmet dan Windows 8.1


Aanbevolen berichten

Computers die nog op Windows Vista draaien zijn vaker met malware besmet dan computers waarop Windows 8.1 is geïnstalleerd, zo beweert Microsoft aan de hand van eigen onderzoek. In het derde en vierde kwartaal van 2014 bleek dat van 1.000 pc's met Vista er gemiddeld 7,8 geïnfecteerd waren.

In het geval van Windows 8.1 ging het om 1,6 computers per 1.000 computers waarop malware werd aangetroffen. "De laatste data over hoe verschillende Windowsversies moderne malware-aanvallen afslaan suggereert dat nieuwere versies beter presteren dan oudere versies", aldus Microsofts Tims Rains. Toch gaat die stelling niet helemaal op. Wordt er naar het vierde kwartaal van vorig jaar gekeken, dan blijkt dat Windows 7-computers iets vaker met malware besmet waren dan computers met Windows Vista. De cijfers die Microsoft in de nieuwste editie van het Security Intelligence Report laat zienhttp://microsoft.com/sir worden door sommige CISO's en IT-professionals gebruikt om bedrijven naar nieuwere platformen te upgraden, stelt Rains.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.