Ga naar inhoud

Windows 10 Home verplicht tot updaten


Gast fcbbrugge

Aanbevolen berichten

Gast fcbbrugge

Gebruikers van de Home-versie van Windows kunnen de automatische updates van het OS niet uitschakelen. Dat blijkt uit de specificaties van Microsoft.

In Windows 7 en 8 geeft Microsoft de gebruikers de keuze wanneer en zelfs of ze updates downloaden installeren. Die keuze zou in de Home-versie van Windows 10 wel eens voor hen gemaakt kunnen worden, zo ontdekte Neowin.

Een nieuwe specificatie-pagina op de Microsoft-site stelt dat “Windows 10 Home-gebruikers updates van Windows Updates automatisch beschikbaar” zijn. Gebruikers van de Pro- en Enterprise-versie daarentegen hebben “de keuze om de updates over te slaan”.

De tekst is wat vaag en staat open voor interpretatie, maar het lijkt er dus op dat die optie om updates over te slaan er in Windows 10 Home niet is. De nieuwe optie zou de gebruikers van Home dwingen tot het opgeven van heel wat vrijheid en flexibiliteit.

In Windows 7 en 8 kan men kiezen of updates automatisch geïnstalleerd worden. Je kan ze zelfs automatisch downloaden, maar pas later kiezen of je ze installeert. Je kan Windows alleen maar op updates laten controleren. En je kan zelfs kiezen dat Windows helemaal niks doet.

Hoewel sommige updates kritiek zijn en zo snel mogelijk geïnstalleerd moeten worden, komt Microsoft ook wel eens met een update vol bugs voor de dag. En dan kan je beter even wachten op een verbeterde versie.

In de laatste versie van Windows 10 (build 10130), zijn er twee opties in de manier waarop er met updates omgegaan wordt: ofwel worden ze automatisch geïnstalleerd, ofwel verwittigen ze je om een herstart van je pc te voorzien. Er is een derde optie “Upgrades uitstellen (niet aangeraden)”, maar de link voor meer informatie daaronder werkt nog niet. Bij Windows 10 Home-gebruikers zou de laatste knop dus misschien helemaal verdwenen zijn.

Waarom het alleen Home-gebruikers zijn die van deze optie verstoken worden, laat zich eenvoudig uitleggen. Home is specifiek gericht op thuisgebruikers en consumenten en om veiligheidsreden wil Microsoft waarschijnlijk niet dat zij automatische updates overslaan.

Windows 10 Professional, voor gevorderde gebruikers en kleine organisaties, en zeker Windows 10 Enterprise, voor grote bedrijven, is veel meer toegespitst op industriële gebruikers die het belang weten van updates of die andere tools gebruiken om updates over grote groepen mensen te verdelen.

 

bron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.