Ga naar inhoud

Microsoft patchte kritieke lekken in IE en Windows Media Player


Aanbevolen berichten

Tijdens de patchdinsdag van juni heeft Microsoft acht updates uitgebracht die in totaal 45 beveiligingslekken verhelpen, waaronder kritieke kwetsbaarheden in Internet Explorer en Windows Media Player. Via deze lekken zou een aanvaller in het ergste geval het onderliggende systeem volledig kunnen overnemen.

De update voor IE repareert in totaal 24 beveiligingslekken. Alleen het bezoeken van een kwaadaardige of gehackte pagina zou voldoende zijn geweest om een aanvaller willekeurige code op de computer uit te laten voeren. Microsoft verwacht dat cybercriminelen binnen 30 dagen exploits hebben ontwikkeld die van deze kwetsbaarheden gebruik zullen maken om computers met malware te infecteren.

Ook in het geval van Windows Media Player kan een aanvaller de computer op afstand volledig overnemen als er kwaadaardige content in de mediaspeler wordt geopend. De impact van een aanval kan worden beperkt, afhankelijk van de rechten waarmee de gebruiker is ingelogd. Ondanks de ernst van het lek verwacht Microsoft niet dat cybercriminelen er op korte termijn gebruik van zullen maken.

De overige zes beveiligingsupdates die Microsoft uitbracht zijn als "Belangrijk" bestempeld en verhelpen kwetsbaarheden in de Windows-kernel, Exchange Server, Active Directory Federation Services, Windows Kernel-Mode Drivers, Microsoft Common Controls en Office. Via de lekken zou een aanvaller zijn rechten kunnen verhogen of willekeurige code kunnen uitvoeren. In tegenstelling tot de lekken in IE en Media Player zou hier meer interactie van de gebruiker voor vereist zijn, waardoor Microsoft de impact niet als kritiek maar als belangrijk beoordeelt. Alle updates zijn via Windows Update te downloaden.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.