Ga naar inhoud

Microsoft beschouwt oude Ask Toolbar als ongewenste software


Aanbevolen berichten

De beveiligingssoftware van Microsoft beschouwt oude versies van de Ask Toolbar, die onder andere bij de installatie van Java wordt meegeleverd, voortaan als ongewenste software. Eind vorig jaar kondigde de softwaregigant aan dat het maatregelen zou nemen tegen toolbars en andere programma's die browserinstellingen ongevraagd aanpassen.

Toolbars zijn voor veel gebruikers een grote bron van ergernis. Ook komt het veel voor dat de standaard zoekmachine van gebruikers wordt aangepast en het zeer lastig is om de oorspronkelijke zoekmachine weer terug te zetten. Eind mei liet Microsoft daarop weten dat het ook deze software ging aanpassen. De nieuwe maatregelen zouden op 1 juni ingaan en het lijkt dat de softwaregigant zijn belofte heeft gehouden.

Oude versies van de Ask Toolbar, gezien het grote aantal topics over het verwijderen ervan voor veel gebruikers een ware plaag, is nu als ongewenste software bestempeld. Dat laat een gebruiker op Slashdot weten, die daarbij naar een artikel in de malware-encyclopedie van Microsoft wijst. Volgens de omschrijving beschouwt Microsoft de Ask Toolbar als een "high threat" die via Windows Defender, Microsoft Security Essentials en Microsoft Safety Scanner verwijderd kan worden.

Sinds de melding op Slashdot werd het nieuws door andere media overgenomen, wat weer voor een reactie van Ask en Microsoft lijkt te hebben gezorgd. Er is namelijk een update in de encyclopedie geplaatst, waarin nu wordt gemeld dat de meest recente versie van de Ask Toolbar niet als ongewenste software wordt beschouwd.

 

bron: security.nl

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.