Ga naar inhoud

Mozilla blaast Electrolysis-project voor Firefox nieuw leven in


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft het Electrolysis-project voor Firefox, wat de veiligheid en de prestaties van de browser moet verbeteren, nieuw leven ingeblazen. Electrolysis, afgekort e10s, heeft als doel om de gebruikersinterface van de browser in een gescheiden proces van de webcontent uit te laten voeren.

Op dit moment draait de desktopversie van Firefox in een enkel besturingssysteemproces. Zo draait de JavaScript die de gebruikersinterface uitvoert, ook bekend als "chrome code", in hetzelfde proces als de code op websites (de web content). Toekomstige Firefox-versies zullen dit scheiden, wat moet leiden tot "multiprocess Firefox". In de eerste versie van deze architectuur zullen alle browsertabs in hetzelfde proces draaien en de gebruikersinterface in een ander proces. Het uiteindelijke doel is om de browser meerdere contentprocessen te laten hebben. Naast veiligheid en prestaties zou dit ook de stabiliteit moeten verbeteren.

Electrolysis staat al jaren in de planning, maar is nooit in de uiteindelijke versie van de browser verschenen. Alleen in een Nightly-versie voor testers werd de functie ingeschakeld, maar is uit de recente Nightly-versies weer verwijderd. Firefox loopt zo achter op andere browsers die al wel meerdere processen ondersteunen. Nu lijkt Mozilla na lange tijd het project toch weer op te pakken, waarbij Firefox 42 als mogelijke kandidaat wordt genoemd om de maatregel in door te voeren. Deze versie zou begin november moeten verschijnen. Daarnaast is e10s inmiddels ook in de Developer Editie van Firefox geactiveerd.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.